Puan vermedi·528 syf.··Beğendi
···Okunma: 22 Ocak 2023 23:15 · Severek okuduğum yazarımız İskender pala bu defa bizi abum rabum kitabında Hz. İbrahim'in ahidleriyle, Japonya'da öldürülen kimsesiz ve kimliğini arayan bir öğretim görevlisinin cinayeti ile yola çıkaracak, Türkiye'ye Sümer tabletlerini araştırmaya gelen, araştırırken kendi geçmişini bulmak isteyen zara ile ilahiyat fakültesi profesörü Selim'in yollarını kesiştirecek, binlerce yıl öncesinde sin amare'nin şifrelerini çözerek nemrut dağının gizemine ulaşma çabasını mit,cıa,polisiye heyecanı ile anlatarak bizleri dünyanın en eski medeniyetlerini ev sahipliği yapan ortadoğu'dan, insanlığın beşiği ve Hz İbrahim'in ayak izlerini taşıyan yurtlara heyecanla sürüklüyor kitap.
Okurken her zaman olduğu gibi yabancı devletlerin müslümanlar üzerinde süregelen savaşlarına, entrikalarına şahit oluyorsunuz. Ortadoğu'da yalnızca fikirler, inanışlar değil muazzam bir tarih bilgisinin yanında namludan çıkan bir kurşunun meçhul ülkelerde kabaran cüzdanlarını ve yaptıklarını hayretle okuyacaksınız.
Kimsesiz çocuklar üzerinden oynanan oyunlara kendi geçmişlerini bulmak için kullanılan çocukların büyüdüklerinde dönüşen kimlikleri sizi bir kere daha isyan ettirecek belki de...
İskender pala'nın her zamanki yetkin kaleminden nefes nefese bir polisiye
Ve kitabın her satırı bizim durup düşünmemizi gerektiren bir kitap.
Bir kaç Alıntı
* İnsan, sevginin çiçeği ile açarsa toprak olup onu başında taşıyacak çok bulunur.
*Gözünüzün gördüğünü gönlünüzün gördüğüne değişirseniz kazanırsınız; yok gönlünüzün gördüğüne gördüğünüzü tercih ederseniz kaybedersiniz.
*Senden ayrı gurbette, seninle sılamda oldum hep.
Kitapla ve sevgiyle kalın.