2023 16. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2023 22:04
Toplumsal konulara duyarlılığı ile tanınan Zülfü Livaneli, bu kitapta Ege balıkçılarının ve göçmenlerin hikayesini anlatıyor. Aile hayatı, ebeveynlik, toplumsal konulara duyarlılık, dostluk ve doğa üzerine kurulmuş samimi bir roman. Çoğu eserini okuduğum için Balıkçı Ve Oğlu' nu diğerlerine göre biraz basit kaldığını düşünüyorum. Diğer kitaplarında hissettirdiği duygu yoğunluğu bu kitabında maalesef yoktu. Gündemi yakından takip ettiğini ve sorunlara duyarsız kalmadığını göstermek istemiş yazar. Bunlardan ilki "mültecilik". Ülkemizi çok fazla alakadar eden bir sorun olmakla beraber son zamanlarda okuduğum haberler, gördüğüm olaylar sonrasında bu konuya olan duyarlılığımı kaybettim. O yüzden bu konuya çok değinmek istemiyorum. Diğer bir sorun ise "deniz kirliliği". Mülteciler sorunu kadar önemli bir konu ki bana kalırsa daha da önemli bir konu. Doğaya verilen zarar geri dönüşü olmayacak bir şekilde bizi etkileyecek, yazarın da bu konulara değinmesi eseri daha güzel kılmış. Okurken sizi hiç yormayacak bir kitap. Dili oldukça sade, verilmek istenen mesaj açık ve net bir şekilde vurgulanmış. Bir çırpıda biten eserlerden. Keyifli okumalar dilerim,
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 202436,7bin okunma