2021 32. kitabı
“Eski uygarlıklar nasıl yıkıldıysa bu yeni uygarlık da geçip gidecek.Zaten herşey geçip gider.Geriye sadece kozmik güç ve madde kalır,onlar da ebediyen devam edecek,sonu gelmez bir akış içinde birbirleriyle itişip çekişicek.” Jack London’ın bu şahane eseri 1912 yılında yayımlanmış olup 2012 yılında dünyayı saran “Kızıl Veba” isimli hastalığın uygar toplumu nasıl yok ettiğini anlatıyor.Yazarı tebrik etmek gerek,söylediği tarihten bir kaç yıl sonra dünya da Covid salgını oldu.Kaos hepimizi tüketti.Kitap “kıyamet sonrası dünya “ senaryolarının temelini oluşturuyor.İzlediğimiz sinema filmlerinin,okuduğumuz romanların temellerini bu kitap atmıştır. Kitapta değinilen bir konu da hastalık sonrası oluşan batıl inançlar ve umut tacirleri! Yalancı,her konuya hakim çok şeyi bildiğini zanneden tiplerin peydah olup insanları aslı astarı olmayan şeylerle kandırıp,onların korkularından beslenmeleri! Ne kadar bilindik,tanıdık bir durum değil mi?
Kızıl VebaJack London · Türkiye İş Bankası kültür Yayınları · 202447,7bin okunma