···Okunma: 15 Ocak 2023 23:32 POTANSİYEL
"Kin ve öç hastalığının tek bir çaresi var. Ne anne oğluna ne de baba kızına dayak cennetten çıkma diyerek vurmasın. Kadına dayak atılabilir diye fetvalar verilmesin. Ne karı koca arasında ne okulda ne sokakta ne de gösterilerde. Hiçbir yerde şiddete bir gerekçe gösterilmesin. Şiddet şiddettir densin. Bahanesine itibar edilmesin. İşte o zaman şiddet sarmalından insanlar çıkar."
Caner, Nergis, Adnan, Cengiz, Azmi ve diğer karakterler ile farklı bir kurguda beraber ilerledik. Eser polisiye, aşk, bilim kurgu, siyaset, macera, teknoloji ve bilim kurgu olarak işlenmiş. İlk sayfalarda cinayet ile başlayan eser polisiye olarak devam edeceğini düşündürürken farklı farklı konulara giren yazarımız okuyucuyu büyük bir merakta bırakarak heyecan ile okumasını sağlamış her sayfada. Büyük bir heyecanla sonunu merak ederek okudum eseri. Kimi yerinde çok heyecanlandım, kimi yerinde çok üzüldüm. Yazarımız kurguyu çok muntazam bir şekilde işlemiş satırlara. Caner karakterinin zekasına hayran kaldım. Nergis ile aralarında yaşanan saf ve tertemiz aşkı beni duygulandırdı. Bilmeden belalı kişilerin işlerini bilgisayar ile araştırırken onların da Caner'in yerinin tespit etmesi sonucu sonrası gelişen olaylar daha da meraklandırdı beni. Nergis'in sevdası için mücadelesi, Caner’in de ona zarar gelmemesi için çaba harcaması ne güzeldi. Ancak bu mutluluğun para ve güç hırsı ile yanıp tutuşan Cengiz ve Azmi'nin engel olması ve bunun üzerine ‘ölüm meleği’ diye adlandırdığı görünmez bir varlık ile birlikte onun yönlendirdiği Adnan her şeyi alt üst ediyor. Tüm dünyaya hakim olma hırsı ile masum insanların sonunu hazırlamaları çok kötüydü. Bizler belki göremeyiz ama ilerleyen yıllarda böyle savaşlar olur diyorum. Teknolojiyi hep kötü yönde kullanmak isteyecekler. Eser bittiğinde oldu mu şimdi böyle derken devam kitabı olur gibi geldi. Ve yazarına sorduğumda olacağını söyledi. Yazarının da okuyucusu ile ilgili olması bizler için büyük bir mutluluk.
#alikarababa #potansiyel #okudumbitti #yorum