~Konu~
Yetiştirme yurdunda büyüyen Sedef, bir gece kimsesiz yirmi dokuz çocukla
birlikte “damgalanır”.Artık bu kimsesiz çocukların tamamı Yarasa’dırve damgacıyı gören tek çocuk Sedef’tir.Sedef, o gece yaşananlardan sonra yurttankaçarak sokaklarda yaşamaya başlamış ancakkötü şans peşini bir türlü bırakmamıştır.
Düştüğü bu çukurdan çıkması için elinebir fırsat geçen Sedef’in iki seçeneği vardır:
Ya kaçıp kurtulacak ya da bundan sonrakihayatına sokaklarda devam edecektir.
Ancak beklenmedik bir olay her şeyi alt üst eder:Damgacı yıllar sonra ortaya çıkmış ve damgaladığı otuz Yarasa’nın peşine düşmüştür.
~incelemem~
Kitap hem etkiledi hem etkilemedi diyelim. Yazarın ilk kitabı olmasından mıdır bilemiyorum anlatım da akıcılık veya arada bir şeyi anlatırken 1 veya 2 cümleye özetleyebilicek iken 3 bazen 5 cümleye sığdırmasini sahsen sevmedim.
Kitabın başlarında kitabın konusu vs anlatılmak isterken biraz betimliyecegim diye bazı detayları anlattmama ve mantık hataları "bana göre" mevcut
Bunların dışında gayet iyi bir kitap. Kitabın içinde karakter gelişimi iyi tasarlanmış en sevdiğim yanlarından da biri oldu kitabın. Karakterin başlarda ki o halinden sonlarında ki haline dönüşmesi ve bunu birden herkesin kafasını karıştırmak şekilde yapması hoşuma gitti. En çok da kitap da ki karakterler iyi tasarlanmış ama başta dediğim gibi biraz anlatıma da önem verseydi vazgeçilmez olurdu. Yaralasar - 1