2023 2. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2023 20:30
Kitabı bir anne adayı olarak çok keyifle okudum. Hiçbir anne evladına bağırmak kızmak istemez. Kitabın adını görenler "bağırmayan annemi olur" diyebilir. Ama okuyunca bağırmadan da anne olunuyormuş diyeceksiniz. Hiçbir varlık bağırılmayı hak etmez. Sizin kızdığınız şeyler evladınız için aslında güzel şeyler olabilir. Baktığınız yön çok önemli. Bu söylediklerimi okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Annelik kolay değil. Bizler her şeyi göze alarak evlat sahibi olmaya karar veriyoruz. Ama onları yük olarak görmek doğru değil, onlar bize biz dünyaya gelmek istiyoruz demediler. Bizi de seçmediler. Ama biz onları istedik ve Rabbimiz onları bize emanet etti. Allah'ın bu emanetine gözümüz gibi bakmaya gayret ediyoruz. Emanetlerimizi incitmeyelim. Nebevî terbiyesiyle yetiştirmek varken nefsimize yenilip evlatlarımıza yapmamamız gereken şeyleri yapmayalım. Kolay mı sanıyorsun anneliği diyeniniz olacak. Ama bağırmadan, ceza vermeden de evlat yetiştirmek mümkünmüş. Tabii biz insanoğlu bunu ne kadar yapabiliriz bilmiyorum ama yapmak için bir yola girmek, çabalamak bile bence biz annelere çok şey katacaktır. Bağırmayan anne olmaya niyet etmek bile kocaman bir adım. Hadi sizde alın okuyun bu kitabı. Sizde niyet edin bağırmayan anne olmaya. Belki nasip olur gerçekleştiririz. Rabbim evlatlarımızı Nebevi terbiyesi ile yetiştirmeyi nasip etsin.
Anne-Çocuk Psikolojisi
Bağırmayan AnnelerHatice Kübra Tongar · Hayy Kitap · 20173,896 okunma