···Okunma: 25 Ocak 2023 08:58 Fantastik, bilim kurgu ve mitoloji konular içeren kitapları okumayı her zaman çok sevmişimdir. Ben Kirke oldukça sürükleyici mitolojik bir eser. Yaklaşık 400 sayfa ve 18 saat gibi kısa bir sürede okudum. Kitaba başladığınızda elinizden bırakmak gibi bir düşünceniz olmayacağından eminim.
Kirke bir tanrıça ve bir cadı. Diğer karakterler ondan sürekli olarak kötü birisiymiş gibi bahsedip davranışlarını buna göre şekillendirdiler. Bana göre kitaptaki en iyi, güçlü ve sevgi dolu karakter kirke. Cadı olmasından kaynaklı olarak herkes ona kötüymüş gibi yaklaştı. “Ama yanılıyorlar, yanılıyorsunuz: cadılık illa nefret, kıskançlık ya da başka türlü bir kötülükten doğmaz; ben ilk büyümü aşkımdan yapmıştım.” diyor eserinde. Okudukça da fark edeceğiniz üzere aslında gerçekten böyle.
Oldukça hassas, kırılgan, sevmek ve sevilmeyi isteyen küçük bir kız. Ailesi, arkadaşları ve bir çok kez sevdiği insanlar tarafından dışlandı. Yaptığı hataları itiraf etmesi üzerine kimsenin yaşamadığı bir aday sürgün edildi.
Kitabın son kısmında yer alan sözlüğü başlamadan önce okumanızı tavsiye ediyorum. Yaşanılan kavram ve karakter karmaşasını daha aza indirecektir.
Keyifli okumalar.