···Okunma: 21 Ocak 2023 22:40 Birkaç gündür bu kitap için nasıl bir inceleme yazabilirim ki tüm duygularımı açıklayabilirim diye düşünüyorum fakat sonunda anladım ki ne kadar yazarsam yazayım bu kitabın benim iç dünyam üzerinde ki etkisini anlatmak için yetersiz kalacağım.
Öncelikle Serenad benim için Zülfü Livaneli' nin kalemi ile tanıştığım ilk kitap olma özelliğine sahip ve bana şu cümleyi kurduran da bir kitap oldu 'kesinlikle daha fazla Zülfü Livaneli eseri okumalıyım'.
Eser size tüm duyguları ( ama gerçekten tüm duyguları) yaşama imkanı sunan çok akıcı ve sade bir dil ile yazılmış. Acıyı, heyecanı, üzüntüyü, mutluluğu, öfkeyi hepsini an an hissettim okurken.
Türkiyenin, dünyanın, insanların hep gözardı ettiği ve bundan hiç de rahatsızlık hissetmediği birçok gerçeği açık yüreklilik ile kaleme dökmüş yazar bu da beni en çok cezbeden şey oldu okumam esnasında.
Son olarak yazımı şu cümle ile tamamlamak isterim.
Yitip gitmiş, unutulmuş, yoksayılmış tüm Max ve Nadia' lar umarım bir gün tüm insanlık olarak huzur içinde yatmanızı sağlayacak bir Dünya elde edebiliriz.