Bir Katilin Güncesi Okumamış olanlar için ön bilgi içerir uyarısını yaptıktan sonra başlayabilirim.
Kitap uzakdoğu esintisini yani o felsefeyi taşıyacak mi diye merakla ilerledim. Çünkü uzakdoğu filmleri ve okuduğum bir kaç kitap da mutlaka yer alıyordu. Bu kitap da aynı şekilde yaşam denen olgunun zaman ile bağlantılı olduğunu o kadar güzel cümleler ile anlatılmış ki kitabı elimden birakasım gelmedi. Alzheimer olan bir dede diyeyim onun hikayesini anlatıyor . Ama sıradan bir hikaye değil varoluşun zaman ile o kadar perçinli olduğunu hissettiriyor ki başka boyutlarda düşünüyorsunuz.iste uzak doğu esintisi bu ... Şuan denilen şeyin dün ve bugün ile bağlantılı olduğunu biliriz klasik bir cümledir bu ama bunun bir ömür ile perçinlenmesi bir insan yaşamı demektir. Kısacası zaman insanı insan yapan var olmanın içinde büyük bir parçadır.Burada bahsedilen katil somut olan dede değil katil aslında günden güne onu kötüye götüren zamandır. Alzheimer zamanla kötüye giden bir hastalık yani kitap adı bile felsefe içeriyor .
Keyifli okumalar diliyorum.