···Okunma: 27 Ocak 2023 21:41 En başından sonuna kadar sürükleyici ,adrenalin, hız kesmeyen savaş var.Her karakterin kendi gözünden hikayenin ilerlemesi mükemmeldi.Her anından zevk alarak okudum hiç sıkılmadım.Tek üzüntüm serinin bitmiş olmasi diyebilirim.
Kitaba aelinin esir alınması ve yaşadığı işkenceler ile başlıyoruz bir sahne varki beni derinden etkiledi (spoiler içerir bu noktadan sonrası)Demir lahtin içerisinde havanın az zor nefes aldığı ,demir maske ,kelepçeler ve dahası demir katilmis yiyeceklerle kanına işleyen demirden dolayı zayiflatilmis durumdayken işkenceden zarar görmüş zihninin kırılma noktasında annesinin sesini duyuyor.Sen boyun egmezsin bu sözle içinde bir deyler çözülüyor ve lahtin kapağını yumruklama ya başlıyor.Alel acele afyon vs yakıp dumanıyla uyutuyorlar.Uyandigindaysa demirin inceldigini ve kırılma noktasına geldiğini görüyor.
Çok dokunaklı bı sahneydi diyebilirim.
Her karakter olgunlaşmadan geçiyor eski hesaplar görülüyor.İhanetler ve bir cok kayıplar yaşıyoruz.Manonun gelişimi aşırı güzeldi son crochan kralıcesi tüm cadılarin kralicesi gözünüzün önünde beyaz saclari ve sarı gözleri başındaki yıldızlar tacınin altında parıldayan bir kraliçe canlaniyor.Dorian bir çok güce sahip bu kadar çok gücün tek kişide buluşması kendisinin insan olup olmamasından kaynaklı olabileceği söyleniyor ancak bilemiyorum bu karaktere çok yakınlık duyamıyorum.Chaol ve yrene bir önceki kitaptan favori çiftim yine göz dolduran birliktelikleri ve savaşta son direnişi gerçekleştiriyorlar.Tirnaklarimi kemirmeme sebep olacak kadar sürükleyiciydi.Sartaq yrene ve ruk binicileride vardı ancak yoğun bir bolumleri geçmedi.Lorcan ve elide sonunda birleştiler tatlı yakışan bir çift.Okumak için geciktirmeyin ve bu seriye başlayın.