Puan vermedi·68 syf.····Okunma: 29 Ocak 2023 15:40 Öncelikle muhteşem bir kitap olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum, Zweig bir usta novellada. Kadının aşkını ifade ediş şekline, gözlem yeteneğine, fedakarlığına hayran kaldım. Sevdiği adamı sadece uzaktan izleyerek onun hakkında oldukça güzel saptamalar yapmış. Ancak bu aşk ya da takıntı oldukça hastalıklı. Karşılıksız aşk güzellemesi yapmayacağım çünkü güzel değil. Hayatını Yazar R. 'nin ayakları önüne sermiş, feda etmiş kendini. Ama bir yandan da o adama çocukluğunda aşık olduğu için tutunacak dal bulma umuduyla ona sarıldığını düşündürttü. Çünkü çocukluğu pek güzel değildi, babası yoktu; annesi yas tutuyordu; arkadaşlarında sahici duygular göremiyordu. Bu duygu da zaman içerisinde kendi boyunu aştı. Adamda hiçbir suç bulmuyor ancak beni keşke tanısaydı diyor. Ancak adamın onu tanımaması da oldukça tuhaf, gerçi "Bilinmeyen Bir Kadın" a göre adam her zaman serüven peşindeydi. Bu da onu neden tanımadığını açıklar. Keşke anlatsaydı diye düşündüm ama onu o kadar iyi tanıyan bir kadına yorum yapmak da benim haddim değil. Benim için güzel bir Zweig "serüveni" idi.