Griffin ah griffin
2023 1. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2023 23:29
H. G. Wells in okuduğum ikinci romanı. Okuduğum ilk romanı Zaman Makinesi yazarın yeri gelince imkansızın olmadığını, her şeyin olabileceğini kanıtlıyor okuyucuya. Zaman Makinesi nde imkansız olan geçmişe gitmekti, ama yazar okuyucuya onun imkansız olmadığının bir yolunun olduğunu göstermişti. Burada da yine imkansız bir şeyi daha ele alıp görünmez olmanın imkansız olmadığını göstermeye çalışmış. Kitap ne kadar bir gerilim romanı olmaya çalışsa da her halükarda edebi yönlerini gösteriyor. Her zaman yanımızdan geçen, fark etmediğimiz, fark etmek istemediğimiz, sanki yokmuş, bir hayalet, görünmez bir adam gibi davranırız. Kitapta, bir fizikçi olan albino(Albinizm; deri, göz ve saçta çok az renk pigmentinin olduğu veya hiç renk pigmentinin olmadığı genetik bir hastalıktır.)griffin abimiz dünyaya kendini kanıtlamak için görünmez olmak ister. Onun içinde deneylere başlar, ve başarır. Artık görünmez bir adamdır kendisi. Olaylar buradan sonra ele alır. Görünmezliğin her zaman iyi yünlerini düşünen griffin hiçbir zaman kötü yünlerini ele almaz. Bu da milleti onun peşinden sürükler. Olaylar birbiri ardına başına gelince baş kahramanımız kitabın hiç beklemediğimiz anında yüz değiştirir. Zevkle okuduğum kitaplar arasına koyduğum Görünmez Adam ı herkese tavsiye ederim. Mutlu ve kitaplarla kalın.
1000k
Görünmez AdamH. G. Wells · İndigo Yayınları · 202010,6bin okunma