·176 syf.····Okunma: 31 Ocak 2023 10:37 Bazı kültürleri anlayabilmek için o kültürlere ait çocuklara anlatan masalları okumaya karar verdim. Bu amaç doğrultusunda bu kitaba başladım.
Kore topraklarının bereketli oluşunu, o topraklarda yaşayan insanının nazik veya belli başlı iyi özelliklerinin sürekli hikayede söyleniyor olması Kore’de ki o yaşam biçimini benimsemeyi ve anlamayı sağladı.
Başta masallar gerçekten çok güzeldi ama sayfalar çevrildikçe kitap sürekli aynı şeyleri öven, aynı şeyleri açıklayan ve aynı şeyleri yücelten imgeleri içererek yazılmış masallara döndü. Masallarının çoğunun bir ana fikri yoktu. Hani küçükken bize anlatılan bir masal da “aa bunu bunu yapmamalıyız çünkü sonunda şunu şunu yaşayabiliriz şunu yaparak hayatımızın mutlu olmasını sağlayabilir.” dediğimiz alt mesajlar olurdu. Bu kitaptaki masalların büyük bir çoğunluğu hem bir ana fikre sahip değildi hem de oldu bittiye getirilip masal bitiyordu.
Çocukken eğer sürekli giriş gelişme sonuç ögelerini barındıran masallar okuduysanız bu masallar size çok çok çok çerez gelir. Ve sürekli Kore topraklarını ve insanını öven yücelten masal olduğu için sıkıcılaşabilir.
Gerçekten büyürken dinlediğim masalların gözünü seviyim
Sırada diğer kültürleri anlamak var...
İyi Okumalar