Yaşlanacağının farkında olarak yaşamalı insan. Eski güzelliğini kalmayacağını, yüzünde kırışıklar oluşacağını kabul ederek. Ama asla botoks yaptırmadan. Çünkü yüzünün neresi daha belirgin karışmışsa demek ki en çok o duyguda kalmışsın. Aynaya her baktığında ömrünün baskın duygusunu görmüş olacaksın. Öyle anı biriktirmeye fotoğraf saklamaya falan da gerek kalmamış olacak.
Yaşlanınca bazı şeylerin geçeceğinin bazı şeylerin de artık imkansızlaşacağının farkında olmalı. Bu yüzden yapabiliyorken iki seçenek arasında kaldığında hep hay hay diyerek eyleme geçmeyi seçmeli. Sonucu kötü mü oldu ? Olsun ! Yeter ki olsun !
Bir düşünüp on yapmalı-söylemeli. Çünkü düşünce bataklığına bir kere saplandı mı bir daha kolay kolay çıkamıyorsun. Tabi sen düşünüyorsun diye hayat durmuyor ve seni yaşlandırmaya devam ediyor.
Kısaca “hay”atı hay olduğunun farkına vararak yaşamalı insan.