Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 31 Ocak 2023 15:39 Sessiz Kurban
Öncelikle son sayfalara kadar katilin kim olduğunu tahmin edemediğim, beni heyecanlandıran, sürükleyen, soğuk sulardan kızgın ateşlere atılmama sebep olan bir kitabı bitirmenin keyfini çıkardım. Yine sürükleyici, yine okurları kitabın içine çeken bir çalışma olmuş.
Olayın konusuna gelirsek; kitap, babasının gözüne girmek için çok çalışan, çok çabalayan ailenin silik ve içine kapanık kızı olan Lydia'nın düşünceleri ile başlıyor ve bir kaç sayfa sonunda Lydia'nın cesetleri görmesi ile sonuçlanıyor. Gelişen olaylar muhtelif şüpheliler sorgular derken şüphelimizi kesin kanıtlar ortaya çıkarıyor ancak sürpriz bir sonla katilin şüphelinin en yakını olduğu ortaya çıkıyor. (spoiler dedim ama o kadar da değil :)) Dedektif Kerrigan kitabın sonlarına doğru Lydia'dan da şüpheleniyor. Ben de "olabilir mi acaba" derken yukarıda belirttiğim ilk sayfa aklıma gelince umarım böyle sonuçlanmaz yoksa çok saçma olur demeden edemedim.
Gerçekten okunması zevk veren güzel bir kitap tavsiye ediyorum ama serinin ilkinden başlayıp sırayla okunması çok daha güzel olur.
Son olarak söyleceğim şeyleri Yayınevi ve çevirmen görür mü duyar mı bilmiyorum ancak kitapların isimleri gerçek anlamları ile çevrilmemiş mesela ikinci kitap olan Acımasız'ın orjinal ismi 'Reckoning' İngilizce hesaplaşma demek, kitabın içeriğine konusuna ve olaylara bakınca da 'hesaplaşma' daha mantıklı geldi benim gözüme. Aynı şekilde bu kitabın adı da The Last Girl yani Son Kız. Bence bu şekilde çevrilse daha uygun olurmuş. Ancak işin telif, satış veya bir yayınevi gözüyle nasıl değerlendirildiğini bilmediğim için onlarında vardır bir bildiği diye düşünüyorum.
Kitap'la kalın...