Farklılıklar ve Güzel Bütün
2023 16. kitabı
Bugünlerde inanılmaz bir şekilde kitap okuyor ve bitiriyorum. Stresli olduğumda yaptığım bir şey. Tahmin edebileceğiniz üzere stresi atmak için kitap okuyorum. Aşkın Formülü gibi güzelliklerle pek sık karşılaşmıyorum. Neyse ki şanslıyım. Kitap benim için çok garip bir yere sahip. Hem duygusal hem heyecanlı ve ateşliydi. Birçok farklılık ve yerine oturmayacak gibi görünen parçalara sahip olduğunu düşünüyordum fakat kitabı yüzümde bir gülümseme ile kapattım. O yüzden gecenin iki buçuğunda kitap incelemesi giriyorum. O kadar sevdim bunu! Stella otistik bir kadın. Hayatında sorun çıkaran birkaç parça var fakat bunların üstesinden gelmeyi öğrenmiş. Karşısına ailesinin koyduğu yeni bir mücadele çıkınca bocalıyor tabii. Yeni mücadelesi ise evlenip bir bebek sahibi olması. Öncelikle bu spektrum ile ilgili kim ne biliyor bilmiyorum ama benim alanım psikoloji. Bir karakterin kendine özgü dünyası böylesine güzel ve doğal anlatıldığı için çok duygulandım. Stella öyle "masum köylü kızı" havasında değil. Yetkin olduğunun farkında fakat sosyal anlamda bir sorun yaşadığını biliyor. Bir şeylerin standart olmadığının farkında. Ama asla çaresiz değil. Michael ise... Tam bir kaos kutusu. Yufka bir yürek, güzel bir kalp, rüyalari süsleyen bir fizik veeee sorunlu bir aileye sahip. İlk başta birinin diğerini kurtaracağı bir konu bekledim fakat olaylar o yönde ilerlemiyordu. Bu açıdan yazarı tebrik ediyorum. Herkes "verdiğim söz senettir, asla ama asla eğilmem bükülmem" demiyordu ki bu bana çok doğal geldi. Karakterler yalancı ve sözünü tutmuyor demiyorum. Ama o diğer kitaplarda gördüğümüz "Ben bir şeyi bir kere söyledim. Daha da tersini kimse bana yaptıramaz," demir iradesi yoktu. Harikaydı yani. İkilinin de düşüncelerini ve karakter gelişimlerini okumak olaylara hakim olmayı kolaylaştırıyor. Yazarın ilk eseri olduğuna hâlâ inanamıyorum. Öyle güzel ve akıcı yazılmış ki. Yetişkin içeriği bol olan bir kitap. Zaten Michael eskort. Stella onu bir çeşit alıştırma yapmak için tutuyor. Konu basit gibi görünse de değil. Olay sadece seks de değil. Daha fazlası. Daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü gerçekten okumak isteyen kişilerin vakit kaybetmeden okumasını istiyorum. Ayrıca yazarın sonda paylaştığı yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Gerçekten bana dokunan bir kitaptı.
Aşkın FormülüHelen Hoang · Epsilon Yayınları · 20231,279 okunma