Puan vermedi·95 syf.····Okunma: 03 Ocak 2023 14:42 Kitap bir Macar klasiği ve Macar edebiyatının en nükteli güldürülerinden kabul ediliyor.. Eserlerinde insanlığın değişmez sorunlarını ele almış olan yazar, bu kitabında kadın ve erkek ilişkileri, sadakat, ikiyüzlülük üzerinde duruyor.. Eserlerinde kimse üzerine alınıp incinmesin diye dış betimlemelerden kaçınıp iç betimlemelere ağırlık veren yazar, tiyatro eserleriyle ülkesinde öncü olmuş ve pek çok yazar onun izinden yürümüş..
Kitabımızın konusu beş karakter üzerinden ilerliyor.. Pal ve Cecile evlidir.. Pal, karısının kendisini aldattığını duyar, bilir ama aldırmaz.. Evliliği onun için bir çıkmazdır.. Arkadaşı Sandor ile yakın ilişkileri vardır fakat Sandor da aslında Cecile'ye ilgi duymaktadır.. Sandor evli çifti ziyarete geldiği bir gün Cecile'nin mavi tilki kürkü için dışarıda olduğunu öğrenir ve yolda gördüğü bir manzara sonucunda Cecile'nin bir başka erkekle ilişkisi olduğunu düşünür.. Bunu kanıtlamak için bir davet düzenler.. Davette yalanlar, yanlışlıklar ve iki yüzlülükler ortaya çıkar.. Çiftimiz boşanma aşamasına gelirken Pal yeni bir evlilik kıskacına tutulur; Cecile ile Sandor ise birbirlerine söylenmemiş sözleri söylemektedir..
Macar tiyatrosunda çığır açmış bir kitap olarak adlandırılınca değişik, çarpıcı bir kitap beklemiştim.. Bayıldım diyemem ama yine de kitap kendini okuttu diyebilirim.. Bu sene tiyatro eserleri okuma konusuna ağırlık verdim ve bu türü okumanın keyifli olduğunu söyleyebilirim.. Ayrıca kitap fiyatlarındaki inanılmaz artışlar beni eşin dostun kitaplığındaki kitapları eski yeni demeden okumaya teşvik etti de diyebilirim.. Daha pek çok baskısı kalmamış kitapla çıkabilirim karşınıza haberiniz olsun..
Herkese keyifli günler ve bol okumalar dilerim..