2023 14. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "KAPI" _Alıntılar _Yaradılışın kutsal ışığı aklımızı öyle bir aydınlatsın ki her şeyin özünü görelim... _Bazı öyküler,öyküyü yaşayanlar arasında kalmak zorundadır... _Zafer,fedakarlığa muhtaçtır... _Sabır,elmas ile kömür arasındaki farktır... _O,aydınlığa çıkmak isteyen adamlar için göz değil,karanlıkta ilerlemeleri için yaktıkları bir kibrit çöpüydü... _Ateş külü korkutamaz... _Gölgenin varlığı ışığın kanıtıdır... _Mayası yumuşaktır Ademoğlu'nun... _İnanç böyle bir şeydir.İnandığın öğretiyi tüm yönleriyle anlayamayabilirsin ancak doğruluğunu kabul edersin... _İnancını yaşamaya çalışan sade bir insanım... _Bana kıyameti anlatabilir misiniz? _Kötülük,sahip olduğu kural tanımazlık sayesinde genelde bir adım önde ilerliyor... _İnsan kendine duyduğu saygıyı kaybederse geride hiçbir şeyi kalmaz... _İyi insanlar olmaya çalışıyoruz evlat,tüm bu mücadelenin içerisinde... _Ne mutlu ahdine sadık kalana,ne mutlu gerçeği görebilene... _Kaostan doğan düzen,haddini aşmamış tüm ruhları huzura kavuşturacak... _Henüz tamamlanamamış planlarım ağırlığı yüreği doldurur... //KİTAP HAKKINDA Merhaba kitapsever arkadaşlar Kilit,Anahtar ve Kapı olmak üzere,üç seriden oluşan,sinema tadında harika eserlerin sonuncusu 'Kapı' kitabından bahsetmek istiyorum sizlere.Hayatı ve yaşamı sorgulatan,insana benligini sorgulatan bir kalemin elinden çıkan kitap,serinin son kitabı. İlk kitabımız olan.Kilit'de John ve William'ın büyüyüp çok farklı hayatlar sürmesine rağmen,çocukluktan kalan efsanevi dostluklarından hiçbir şey kaybetmeyen samimiyetleri karşılamıştı bizi.Mevkilerinin önemi olmaksızın,birbirlerine sımsıkı sarılmaları içimizi ısıtmıştı.Biri okumuş bir yerlere gelmiş,diğeri hayat ile kavga halinde olan iki arkadaşın baki kalan dostluklarına imrenmiştik.Anne ve babasını fabrika patlamasında kaybeden Aditi ve onun rüyaları ise tüylerimizi diken diken etmişti tabiri caizse... 18.yüzyıl ile günümüz arasında git gel yaparak okuduğumuz 'Kilit' kitabı birçok soruyu cevapsız bırakıp aniden bitince gerilmiştik... İkinci kitabımız 'Anahtar' ile devam eden serüvenimiz, farklı insanları tek bir amaç uğruna bir çatı altında toplayıp,şifreyi öğrenerek ve büyük bir maceraya atılarak devam etmişti.Kilidi açmak için anahtarı bulmalı,anahtarı bulmak için parolayı bilmeliyiz diyerek atıldığımız macerada Yeni dünya ve yeni düzen kurmaya çalışanlar da çıkmıştı karşımıza...Bu Günün Tanrıları hikâyesi ile dudaklarımız uçuklayarak devam ettiğimiz kitabı ,imkansızı başarma niyeti ile anahtarı kazanma imtihanına girmiştik... Son kitabımız 'Kapı' ile yarım kalan tüm sorularımıza yanıt buluyor ve müthiş bir son ile seriyi tamamlıyoruz.Kapı kitabını okurken de tıpkı 'Anahtar' ve 'Kilit' kitabında olduğu gibi elinizden bırakamayacaksınız.Seri, lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden tamamlamış aynı heyecan ile... Kısaca bahsetmeye çalışayım müsadenizle, Hayatının ipleri Simon'un küçük bir haraketine bağlı olan Demir'in gozlerinin önünden geçen hayatı okurun görebileceği netlikteydi doğrusu.Demir'in beyninden geçen anılarını,beklentilerini, hayallerini film gibi izlerken okur,o esnada kendisi, korkusunu büyük bir ustalıkla saklamaya çalışıyor Simon'dan.Tam herşey bitti,yaşam buraya kadarmış dediği anda ise Simon'dan beklenmedik o müthiş teklif geliyor. 'Benim için çok önemli bir şeyi bir süreliğine gözlerden uzak ve güvende tutmanı istiyorum...' hoppalaaa...tam öleceğim derken alınan bu teklifte neyin nesi diyorsunuz değil mi? Demir ise tam tersine şu soruyu soruyor, _ya teklifi kabul edeceğim,ya da öleceğim değil mi?? Aldığı evet cevabından çok,eğer bu teklifi kabul ederse kendisine verilecek olan karşılık,ödül adına ne derseniz deyin göz bebeklerini yerinden oynatıyor.Şeflerinin ölümünden sorumlu olan Walter Riley...Evet yanlış duymadınız.Teklifi kabul ederse,Walter Riley Demir'e teslim edilecek... Tüm bunlar yaşanırken de Simon'un Demir ile arasındaki adını koyamadığı benzerlik,onda hoşlanma ve tedirginlik duygularını birbiri ile kardeş eyliyor... 21.yüzyıl da ise işler hâlâ karışık...Mayerden başlayıp bu güne gelen mücadelelerinin meyvelerini toplamaya başladıklarını düşünenler zamanın daraldığını ve sahiplerinin,kıyamete mecbur bırakmak için aralarına katılacağını duyuruyor.Ademoğlunun bolluk ve bereket içinde iken Tanrı ya uzak olduklarını söylerken,başı sıkışanın Tanrıyı dilinden düşürmediğini söyleyerek ortalığı velveleye veriyorlar.Kapı'da olaylar Kilit ve Anahtar a göre daha gergin ve keskin ilerliyor... Ateşle toprağın kadim savaşında seçim yapmak zorunda kalan ekip ise gerçek ile rüya arasında sıkışıyor bir süre...Anahtar ve Kilit sonrasında aralanan "Kapı" okuru tahmin edemeyeceği bir yolculuğa çıkarıyor. Peki ya siz bu amansız savaşın içerisinde olsaydınız,uyumayı mı tercih ederdiniz,uyandırılmayı mı? Birçoğumuzun ayakta uyuduğunu fark ettiren bu kitap vakit geçirmeden ,acilen sinema filmi olmalı. Tukidides Tuzağı nedir? Rehber kimdir? Kimler öz babalarının ölümünü ellerinden çıkan kelimelerden öğrendi? Sina dağında Musa'ya ne diye seslenildi? Himwerberg kim?hangi boşluğa savruldu? İçinde üç rakamı bulunan farklı kutucuklarla göz göze gelenler kimler? Dinler arası diyolog ne?bunu öneren kim? Mahkûmiyet yaşayan kim?Ya Bu mahkûmiyet yıllarca sürerse diye boşuna mı kaygılanıyor? Bayan Gartier kim?durumu ne? Giriş şifresini tuşlamak zorunda kalan kim?Tek giriş hakkını doğru kullanabilecek mi? Üç Yüzler ve en tepedeki Hiç Görünmeyenler ya da Elitler diye bahsedilenler kim? Dr.Tabar hangi haberi kime iletti? Meryem kim? Mohammed'in hayalini kurduğu fırsat ne? Mosella Vadisi neyin şifresi? Tüm bu soruların cevabı ve çok çok daha fazlası kitapta.İnanın kim özetlerse özetlesin,kim yorumlarsa yorumlasın kitap eksik kalır. Mutlaka okumalısınız. En sevdiğim karakterin ölümü beni yıksa da,kitabın tadına doyamadım. Şiddetle tavsiye ederim LÜTFEN SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN Hayatınızdaki kapıların kilidi anahtarsız kalmasın Sevgiler ZeHra Gaylan Emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum @okuyananne__zehra_35_09 instagram hesabım #anahtarkilitkapı #kapı #yaşarözdemir
KapıYaşar Özdemir · Feniks Kitap · 202353 okunma