·416 syf.····Okunma: 03 Şubat 2023 04:23 #spoiler içerir
Gothikana ilk yayınlanacağını duyduğum andan itibaren merakla beklediğim bir kitaptı. Bu yazarın daha öncede kitaplarını okumuştum, özellikle de The Predator ve The Reaper gerçekten çok hoşuma gitmişti o nedenle bu kitaba da bir şans vermek istedim. Her ne kadar burada gördüğüm bir kaç anlamsız derecede kötü yorum başlamadan önce beni ürkütse de, Gothikana’yı çok beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim.
Gotik edebiyat-tema pek sevdiğimi söyleyemem daha doğrusu önceden hiç okumadığım için önyargılıydım. Ancak ilk sayfalardan itibaren “Vay canına evet gerçekten farklı bir şey okuyorum” moduna girdim. Uzun zamandan beri birbirinin replikası kurgular ve erkek karakterler okumaktan sıkılmıştım bu yüzden Gothikana tam da zamanında imdadıma yetişti. Bunun yanı sıra yazar Gotik havayı öyle iyi yansıtmış ki zaman zaman ürperdim bazı sahnelerde.
Eksikleri yok muydu ? Tabiki de vardı. Özellikle kurguda açıklanmayan ve üstünkörü geçilen bazı noktalar beni de düşündürdü. Mesela ormanın içindeki kulübe kilitliyken içerde olan uzun boylu figür kimdi ? Vad Corvina’nın annesini tam olarak nasıl buldu ? Roy göle nasıl düştü ? Diğer kaybolmalardan kim sorumlu ? Bu gibi şeyler aklıma takıldı ama beni çok da rahatsız etmedi. Hatta kitabın sonunun ucu açık bırakılması daha bile iyi olmuş diyebilirim böylece herkes kendi kafasına yatan neden/sonuç ilişkisini kurabilir ve kitap gizemini kaybetmez.
Çiftimize de değinmek gerekirse, bu ikilin arasındaki kimyayı ve cinsel gerilimi kelimelere dökemem arkadaşlar anlatılmaz yaşanır. Uzun zamandan beri ilk defa “Evet smut böyle yazılır işte” dedim o kadar yani. Fazla bulanlar olmuş tabiki de olabilir ama yazar bunun uyarısını peşin peşin yapıyor böyle bir içerik var diye. Yıllarca erotik kitap diye pazarlanan Fifty Shades ve benzerlerinin bu kitaptan gelip ders almaları lazım asıl smut böyle yazılır.
Uzun lafın kısası, +18 (hatta +20 bile olabilir) içerik kaldırabiliyorsanız, yeni bir tür okumak istiyorsanız ve birbirinin aynısı kurgulardan bıktıysanız Gothikana'yı kesinlikle tavsiye ederim.