Merhaba!
Sherlock Holmes
Uzun zamandır ertelediğim bir eser, ilk başlarda kalınlığı birazcık gözümü korkuttu fakat oldukça akıcı ve okuyucuyu kendisine bağlayan bir kitap. Daha önce cesaret edip okumadığım için kendime kızıyorum!
Evet ama hem iş hayatında fazlasıyla aktif hemde YKS tayfasının içinden biri olarak kitaplara ve hobilere ayırdığım süre ne yazık ki asgari boyutta. Bu süreyi tabii ki elimden geldiğince güzel değerlendirmeye çalışıyorum.
İşte bu güzelliklerden biri olan Sherlock Holmes ile taa 7. Sınıfta iken tanıştım. Okul kütüphanesinde Son Oyun adlı kitabı ile beni polisiye sever bir okur haline getirdi. Serinin ortalarıidi tabi ama okul kütüphanesinden çok ta bir şey beklememek gerek.
Bu kitap ise harika!
Sherlock Holmes'un tüm hikayelerini kronolojik olarak sıralanmış; anlatımı, ünlü dedektifin en yakın dostu ve ortağı Dr. Watson tarafından kaleme alınmış bir dizi sansasyonel olaylar zinciri. Ve tabi bu sıra dışı, karmaşık düğümleri çözen Sherlock Holmes. Onunla 16.yy. da tanışmış olsaydım muhtemelen cadı falan olduğunu düşünürdüm. Neyse ki 21.yy. dayız ve Sherlock Holmes ile dostu Watson iki mükemmel suç avcısı.
Ben bu iki dahi hakkında kurgusal karakterlerin dışında olduklarının inancındayım. Aksi takdirde Arthur Conan Doyle ' in hayal gücüne olan hayranlığımı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır.