Kendini Bil
2023 6. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 16:58
Çok sevdim bu kitabı. Bize böyle yazarlar lazım, çok saygı duydum. Bana kalırsa al bu kitabı sesli kitap halinde TV de yayınla, herkes duysun, herkes dinlesin. Memleketimiz bir nefes alsın. Bir düzelsin ortalık. İnsanlarımız iyi hissetsin, bir Güneş doğsun... Güzel hayaller... -e kitap şeklinde okudum, ama alıp bende bulunmasını istiyorum şimdi. Bundan on yıl sonra yaşıyor olursam tekrar okumak isterim. Gözümüzün önündeki olayları bize tokat gibi vurarak anlatıyor. Kemal hocanın bakış açısını çok beğendim, çok naif, ben bile zaman zaman kendimi kin, nefret duyguları içinde buluyorum. Ama bize güzellikler lazım, ayrıştırmamak lazım, saygı duymak, hoşgörü... Yavaşlamak lazım, ince ince düşünmek, bakmak değil görmek lazım bize. Magazin programları benim de çok canımı sıkıyordu, özel hayatın ortada oluşu, gözümüze sokulması, sosyal medyalar falan her şeyin görünür olması. Bu konudaki düşüncelerini çok sevdim. Birçok farklı konuya değinmiş. Anne baba çocuk ilişkisi. Birçok kişiden alıntı yapmış bunları da çok beğendim. Şimdi de kendimden parça bulduğum bir yeri söyleyip Kemal hocayı selamlıyım. "Bu hayatta hepimiz kendimizi sevmek isteriz. İnsan değer verilmek ve sevilmek ister, bu arzu ve arayış bir ömür boyu sürer. Ne zaman iyi bir şey yaptığımızı düşünsek hemen dönüp etrafta bizi takdirle süzen gözler veya bir alkış sesi ararız. Yazdığım bir yazı, bir başkasının kalbine değebilirse, yeryüzündeki varlığımı daha anlamlı bulurum." Yavaşla kitabınız kalbime değdi hocam, saygılar ve selamlar. M. Kemal Sayar
1000k
YavaşlaM. Kemal Sayar · Timaş Yayınları · 201513,2bin okunma