2023 17. kitabı
//KİTAP TAVSİYEM "Robin Hood" _Alıntılar _Biz sevgimizi ve emeğimizi parayla satamayız... _Güzel bir şarkı söyleyen kimse ardından kavga etmemeli... _Sizler bir arada olmalı ve savaşmalısınız. Tek yolu bu... _Dünyada gönül borcu kadar çabuk unutulan bir şey yok... _Bir daha yoksul görünümlü birine inanacak olursam ne olayım... _Bence dünyayı kötü, yaşanılamayacak hâle getiren insanın kendi içinin karanlığıdır... _...Şimdiye kadar sen yaşamadin, sadece bu dünyada bulundun. Ama bundan sonra hakikaten yaşayacaksın... //KİTAP HAKKINDA Merhaba kitapsever okurlar Oğlum Ali ile okuduğumuz kitaplara bor yenisini daha ekledik ve hemen sizlerle paylaşmak istedik.Kitabımız 'Robin Hood' Ünlü yazar ve çizer Howard Pyle tarafından 1833 yılında yazılmış ve fenomen olmuş bir kitap.Bu eseri ilham alarak birçok macera kitapları yazıldığı duyumlarım arasında yer alıyor.Asıl şaşırtıcı olan ise Robin Hood'un gerçekte yaşamış olduğu söylentisi.Ne dersiniz,sizce de yaşadı mı?yoksa hayal ürünü mü? Benim açımdan 100 Temel eser arasında yer alması önemli doğrusu.Kısaca bahsedelim kitabımızdan . Robin Hood,bir zamanlar haksızlığa uğratılıp,öldürülen bir dük'ün oğludur.Robin haksızlıkları, adaletsizliği yok etmeyi kendine görev edinen,okçulukta çok başarılı, cesur ve zeki bir kahramandır. Sloganı 'Zenginden al,fakire ver' olan bu.kahramanı bizim nesil iyi tanır aslında Biz Ali ile,aksiyon macera filmi izler gibi okuduk.Robin, ailesinin topraklarına el konulunca ailesi fakirlik ile tanışır ve aç kalmamaları için yasak olmasına rağmen,ormandan geyik avlar.Yakalanan Robin,ölüm cezası alır ve bu cezanın haksızlık olduğunu düşünerek kaçar.Lâkin bir köşede pusup saklanmaz ve kendine bir ekip kurup zenginden alıp yoksula vermeye başlar.Kahramanlık yolunda,kullandığı yöntem yanlış olsa da adaleti sağlamak için böyle davranıyor diye bahsetmek istiyorum.Çünkü sebep ne olursa olsun başkasının malına el uzatmanın yanlış olduğunu anlatmamız gerek çocuklarımıza. iyi niyetli olsak da amacımıza ulaşacağımız yolu iyi seçmeliyiz.Niyetimiz iyi deyip kötü yollara başvuramayız.Ötesi macera,ötesi aksiyon...Okunası güzel bir eser. Hee bir de şunu eklemek istiyorum.Bu tarz kitaplar asla erkek çocuklar için değil.Kitapları çocukların cinsiyetlerine göre artırmayalım lütfen.Ben Redkit,Heman izlerdim babamla.Meşelerim ile sokakta bütün erkek çocukları yener,futbol.maçında kaleci olurdum.Bebeklerle oymamak zorunda mıyım? Okuyun,okutun,çocuklara kitap alın efendim LÜTFEN SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN Tavsiye Ederim Sevgiler ZeHra Gaylan #okuyanannezehra #aliokuyor #alineokuyor instagram hesabım @okuyananne__zehra_35_09
Robin HoodHoward Pyle · Mavi Çatı Yayınları · 20185bin okunma