2023 7. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2023 17:56
Merhabalar, Kitabı bugün bitirdim (5 Şubat 2023). Bu kitap da bizim tahlil grubumuzun kitaplarından birisi. Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü büyük keyifle okurken olur da yetiştiremem diye aynı anda Açık Ufuk'a da başladım. Bu sayede ikili bir çapraz okuma oldu. Gerçekten de iki farklı alanda iki kitap aynı anda okunabilirmiş, başka kitaplarda yine deneyeceğim :) Böyle soyut konulardan bahseden kitapları sesli okuyunca daha iyi anladığım için her gün biraz biraz sesli olarak hatta sesimi de kaydedip arkadaşlarımla paylaşarak okudum. Sağ olsun okuyup dönüş yapanlar bile oldu :) Kitaba gelecek olursak da, çok ara verilmeden her gün biraz biraz okunması gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum yoksa kopuyorsunuz. Yazar insanı düşünmeye itiyor, tabii önce nasıl düşüneceğinizi öğretiyor :) Birçok felsefeciden bahsetmiş, felsefeden hiç anlamayanın bile (ben) anlayabileceği şekilde anlatmış. Ele aldığı birkaç konuyu genellikle aynı kelimeler üzerinden anlatmış ama anlatırken insanın gercekten "ufkunu açıyor." Felsefe seviyorsanız eminim benim aldığımdan 10 kat daha fazla keyif alırsınız. Yazarın cumhurbaşkanlığı sözcüsü olması hasebiyle akıllara gelen bir soru olsa da kitabın kesinlikle siyasi bir tarafı yok. İbrahim Kalın sözlerini, yeteneklerini konuşturmuş. Kitap, dediğim gibi soyut olmakla beraber yazarının kendisi tarafından yapılan bir söyleşi videosu var. Bizim de tahlil yaparken faydalanacağımız bir kaynak olduğuna inanıyorum :) Yorumlara bakarsak da MyMecra YouTube kanalındaki "Kendi Gökkubbemiz" adlı seri videoların da faydası olacağını söyleyenler olmuş. Ben de tahlili kadar kalan sürede bu videoları izleyeceğim inşallah. Daha sonra onlar hakkında da ilave yaparım bu yazıya :) Linklerini sizlerle paylaşayım, ben de daha sonra dönüp bakarsan görürüm. youtu.be/64GYeprkcsU youtube.com/playlist?list=P... Bölümler daha kısa olsaydı daha iyi olabilirdi bence çünkü zaten okuması zor, tane tane yavaş yavaş okuyup üzerine düşünmeyi ve sindirmeyi istiyor, her gün 30-40 sayfayı sesli olarak okumaya çalıştım ama bölüm ortasında bırakmayayım diye uğraşırken canım çıktı :) Ayrıca bazı alıntıların çok haklı olmakla beraber kitabın anlattıklarına basit kaçtığını düşünüyorum. Tabii bunu kitabı okurken bir dinlenme kısmı ya da okuyucunun aşina olduğu bir şeyler görüp de okumaya ivme kazandırması için bir yöntem olabileceğini de seziyorum gibi. Bilemiyorum, anlaşılan yazarlıktan hiç anlamıyorum ben :) Kitabı öneren arkadaşıma, okuma sürecime dahil olup bana eşlik eden hatta yer yer bana okuyan arkadaşıma ve nihayet doğum günümüzde ikizime hediye olarak Açık Ufuk'u gönderen arkadaşıma teşekkür ediyor, kitabı iyi, güzel ve doğru düşünmeyi hedefleyen herkese öneriyorum :)
Açık Ufukİbrahim Kalın · İnsan Yayınları · 20212,414 okunma
1.599 Gösterim