2023 3. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2023 15:24
Bizler bir zaman yolcusuyuz. Bu yolculuğun başlangıcı, istikameti aynı olsa da herkesin yolculuğu farklı oluyormuş. Yaşanan olaylar, etkilenme dereceleri, imtihanlar kişinin kendisiyle varlık kazanıyormuş. Bir cümle var hayatı farklı bir noktada ele almamı sağlayan “Dünyan senin yansımandır” olayları algılayış biçimimiz, insanları anlamlandırmamız, ilişkilerimiz biraz da bizimle alakalı. Ayet- i kerime de buyruluyor ya “ Biz Allah’ın boyadığı renge boyandık” peki benim rengim ne etrafımda gördüğüm renkler ne renk, Allah’ın boyadığı rengi koruyabiliyor muyum? işte Dervişin Teselli Koleksiyonu bunları sorgulatan bir kitap oldu. Diğer bir yönüyle aforizma okumayı çok seviyorum. Hayatımı şekillendirmede bana yardımcı olacak cümlelerin altını çizmeyi ve hayatıma geçirebilmeyi kitap okumanın en büyük gayesi olarak görüyorum. Doğu ve batı medeniyetinden alınmış pek çok düşünce ve iki medeniyetin düşüncelerini bir kitapta bulmanın hazzı çok ayrı. Üstelik farklı yazarlardan cümleler okuduğunu hiç hissetmiyorsun çünkü varlık sızının dili aynı ona sunulan çözümler de aynı. Kısacası özellikle hayatın bizi yorduğu, kendimize yeterli olamadığımız anlarda başvurulabilecek en nadide teselli arkadaşı. Hissettirdikleriyle bendeki en özel yerini aldı. İyi ki tanıştırılmışım
Dervişin Teselli Koleksiyonu 2Mecit Ömür Öztürk · Hayy Kitap · 20221,933 okunma