···Okunma: 26 Ocak 2023 19:53 Eserin adından üvey anne dramı yaşayan çocuklar gelmesin. Anneliğin sadece doğurmaktan ibaret olmadığını. Her kadının içinde bir anne yattığını anlatan eseri. Üvey kelimesinin manasını isterseniz zihinlerde değiştirebileceğinizi anlatıyor. Bu uzun öyküden önce Sihirli Annem dizisi sayesinde her üvey anne kötü olacak algısını değiştirecek üvey anneler toplumumuzda var olduğuna olan inancım daha da arttı.
Sihirli Annem dizisinde Sadık ile evlenen Betüş karakteriyle üvey annelerin iyi olacağını gördük. Bu sihirle gerçekleşmedi. Bu Betüş'ün insan olan babası Tacettin'den geçen insani özelliklerinden biridir. Betüş; annesine rağmen insanların içinde periliğini unutan güzel kalpli bir peridir. Onun için asıl sihir sevgi ve çabadır. Sihirin gelip geçici olduğunu bize anlatır.
Uzun öyküyü okurken çocuğun üvey annesine yazdığı mektupta bazı satırlar gözlerimi dolmasına vesile oluyordu. Bir erkek olarak kadınların en güçlü ve unutulmaz sihiri annelik olduğunu vurguluyorum. Annem, babam ona kızmasın diye bana her gün öğüt vermesi dışında bir rahatsızlığı görmedim. Anneci misin babacı mısın? Yıllar sonra yanıtı bu uzun öyküde öğrendim; Anneciyim. Onsuz yılları şimdiden düşününce çok kötü oluyorum. Zaman beni yavaş yavaş o yıllara sürüklüyor.
Bilsem evleneceğim kadın; yengemin ağabeyime gına getirdiği davranışları sergilemese annem için evlenirdim çünkü o bu dünyadan göç etmeden evliliğimi ve çocuklarımı görmeyi çok istiyor. O Habibe yani sevgili (kadın) daha doğrusu adından gelen tiryakilik vardır annemin. Bir gün bana gına getirecek davranışlar sergilemeyen kadını bulursam annem için evlenirim onunla. Yeryüzündeki en güçlü ve unutulmaz sihiri etrafınızdayken kiymetini biliniz. O sihir bir gün sizi amansız terk ettiğinde en azında onun arkasında keşkeleriniz olmasın diye.
Bala betiği olarak belirtilen betik; diğer eserlerine bakacak olursak çocukların okumasında sakınca yok. Aksine empati yeteneklerini geliştireceğini düşünüyorum. Ama Tuğcu'nun adı arabesk edebiyatçısı diye çıktığı için önce ebeveynler özü okuyup; çocukları için karar versinler. Yada yayıncıları eserlerini bala roman ve romanlar diye iki kategoriye ayırıp yeniden bassınlar. Okumanız şiddetle tavsiye ediyorum. Betüş'ün sevdiği Oscar Wilde sözüyle "Hepimiz bir bataklıkta yaşıyoruz, ama bazılarımız yıldızlara bakıyor..." dedikten sonra içinizdeki yıldızları kaybetmeme dileğiyle en güzel betiklerde buluşalım.
#BetikEli #Annesizler #KemalettinTuğcu #UçanAtYayınları #Kitapyorumu #UzunÖykü #OlayÖyküsü #ÜveyAnneEğitimi #ToplumBaskısı #KaderMotifi #EvlatSevgisi #Öksüzlük #KitapTavsiyesi #KitapTutkusu #KitapOkumakÇokGüzelŞeydir #OkudumBitti #Bookstagram #Bookstagramer