Kahveniz bitmeden bitecek bir kitap
2023 11. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2023 22:43
Merhabalar ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde ruh sağlığımı ve kendimi toparlamamda bana en büyük desteği sağlayan yine en sadık dostlarım kitaplar oldu . Hiçbir ideolojiyi okuyup kavrayamayacağım bu süreçte birden bu kitap çıktı karşıma ve şimdi yorumum : José Saramago tarafından yazılan 58 sayfalık bu kitap aslında hayatta unuttuğumuz şeyleri bize yeniden hatırlatıyor. Bilinmeyen bir adanın öyküsü şöyle başlıyor . Bir gün bir adam kralın dilekler kapısına gidip bir gemi istiyor ve bilinmeyen bir adayı keşfe çıkmak istediğini söylüyor. Bilinmeyen adaların olmadığının düşünüldüğü dönemde bu adamın ısrarlı isteği sonucunda kral ona gemiyi veriyor ve yolculuk başlıyor. Bu yolculuk sadece Bilinmeyen adaya değil aslında biraz da hayallerimize , kaybolan umudumuza yolculuktur. Kendimizi keşfetmeye daha önceden göremediğimiz yanları yeniden görmek için yine kendimize dönmemizin kitabı. Yazar şöyle ifade ediyor bunları "Bilmiyor musun ki, kendinden dışarı çıkmadıkça asla kim olduğunu bilemezsin.” Kısa fakat çok anlamlı, bir o kadar da ders verici olan bir kitaptı. Bana moral oldu size de güzel şeyler hissetirmesi ve bu zor günleri en az kayıplarla anlatmamız dileğiyle . Keyifli okumalar.
Bilinmeyen Adanın ÖyküsüJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 202127bin okunma