2023 2. kitabı
(Sayfa 150 deyken…) Havva’nın Üç Kızı kitabında 150’ ye geldim. Oxford Üniversitesi’nde tanışan üç kızın hikayesi... Şimdilik sadece Peri’yi, biraz da Şirin’i tanıyabildim. Mona henüz kitaba dahil olmadı. Kitap 4 bölümden oluşuyor. İlk bölüm tamamen (Nazperi) Peri’nin hayatını anlatıyor. Kitap sürekli Peri’nin çocukluk zamanları ile şimdiki hali arasında gidip geliyor. (1980-2016) 2.bölümde ise Oxford dönemi başlıyor. Sanırım Mona ve Profesör Azur bu bölümde kitaba dahil olacak. Hızlı okunan ve merakı diri tutan bir kitap. Ama yine de bir sonraki seçimim Türk bir yazar olmayacak ya da eski dönemlerle yaşamış Türk yazarların kitaplarını okumak istiyorum. Tutunamayanlar’ı hala özlüyorum. Bu yüzden çok fazla derine inmeyen olay hikayeleri beni tatmin etmiyor (Kitap bittikten sonra…) Peri, Şirin ve Azur arasındaki çekim ve aşk üçgeni… Kitap 200.sayfadan sonra beklemediğim şekilde güzelleşti. Bir önceki yorumumda bahsettiğim gibi ivmesini hiçbir zaman kaybetmeyen bir kitaptı. Buna, kitabın sürekli 2000-2016 arasında gidip gelmesi de büyük sebep bence. 2016 da tam bir olay oluyor. Çat!!! Bölüm bitmiş. Sonra aynı heyecanla 2000’leri okuyorum. 2000-2016 arasındaki bu ilerleyiş kitabı bir çırpıda okumama sebep oldu. Farklı dünya görüşlerine sahip bu üç kızdan Mona biraz konuk oyuncu gibi kalmış. (gibisi fazla) Arada bir ortaya çıkıp kayboldu. Görevi üzerine oradaymış gibiydi zaten. (Kapağa koyulacak kadar adı geçti mi bilemiyorum :/) Ama kendine çok güvenen, güzel ve hoppa bir kız olan Şirin ile her konuda gri, çocukluğundan beri arada kalmış ve ezik Peri’nin Oxford’da tanışıp aynı evi paylaşmaları, aynı adama aşık olmaları, birbirinden bu kadar farklı insanların önce bir araya gelip sonra böyle bir anda ayrılmaları çarpıcı ve okumaya değerdi. Siyaset, din çatışması ve Türkiye’nin sorunlarına acımasız eleştirileriyle Elif Şafak’a her konuda hak vermesem de, onun görüşlerini okumayı sevdim. İnsan her zaman aynı görüşte olduğu insanları okumak ya da dinlemek yerine farklı görüşlerden insanları okuyup dinleyince kendini daha kültürlü ve ilerlemiş hissediyor. . . . Puan: 5/5 #elifşafak #havvanınüçkızı #doğankitap #doğanyayınları #kitapyorumu #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #bookstagram #bookstagramturkey #booklover #okuyorum
Havva'nın Üç KızıElif Şafak · Doğan Kitap · 201619bin okunma