2017 51. kitabı
"el-Akîdetu’t-Tahâviyye, Hanefî mezhebinin büyük Hadis, Fıkıh ve Akaid alimi İmam Ebû Ca’fer et-Tahâvî’nin, mezhebin üç imamı: İmam Ebû Hanîfe, İmam Ebû Yusuf ve İmam Muhammed (rh.a)’in ortaklaşa benimsediği Ehl-i Sünnet akaid ilkelerini ihtiva eden temel metinlerden biridir. Üzerine tarih boyunca muhtelif dönemlerde şerhler yazılmış olan bu kurucu metin, yazık ki son dönemlerde ülkemizde neredeyse unutulmaya terk edilmiş bulunmaktadır." Arka kapak yazısından bölüm. Daha düz açıklarsak, kitabımız Allaha inanç esasları hakkında olup, büyük Hanefi Alimlerinden İmam-ı Tahavi tarafından yazılmış. Ebubekir Sifil hocada bu muazzam esere müstesna bir şerh düşmüş tabiri caizse. Bundan önce kitabın meşhuriyeti ve kabul görmesi dolayısıyla kendisine çok şerh yapılmış. Hatta ehli sünnet Akidesinde bulunmayanlar bile kitaba şerh düşüp kendi fikirlerini araya sıkıştırmış. Çünkü biri alsa ve ne güzel İmam-ı Tahavinin eseri dese okusa her söylenilene inanacak. Kitabın içeriğinden bahsederek; Önce İmam-ı Tahavinin eserinden Arapça metni ve manasını yazıyor. Akabinde ana başlık ve ara başlık şeklinde her konuyu gayet açıklayıcı bir şekilde anlatıyor. İşlenilen mevzuya yakın güncel meselelere değiniyor. Eğer o mevzuyu inkar edenler varsa akılda soru kalmayacak şekilde cevapları veriliyor. Kitabı okumayı bitirdiğinizde inanç esaslarımızı kavramış olacaksınız ve içiniz huzur bulacak. Akaid yani inanç esasları her Müslümana farzdır. Malesef bu mevzuyu çok gözardı ediyoruz. İlmi birikimi olmayan bir kimse dahi kitabı anlayabilir zannediyorum ve o yüzden kendine müslüman diyen herkesin en azından bu kitabı okuması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dili hafif, anlaşılır ve gerekli!
Din
Ehl-i Sünnet AkaidiEbubekir Sifil · Rıhle Kitap · 2015709 okunma
Allah razı ve hoşnut olsun.