Her şey bir öğretmeni sevmekle başlar
2023 4. kitabı
Daha meslek hayatına atılmamış, üniversitesini bitirip bu yola birçok gönüle dokunmak isteyen bir öğretmen adayı olarak başlamak istiyorum. Ya da küçüklüğünde mahalle aralarında yaşıtlarına öğretmenlik yapan bir gönüllü öğretmen de diyebiliriz. İlk incelemem ve bu kadar duygu yüküyle okuduğum bir kitabı aktarmakta güçlük çekmemi mazur görün. Bu eseri okurken 1.sınıftan tekrar eğitim hayatıma başlamışım o anları tekrar yaşıyormuşum gibi hissettim. Doğan hocanın yer vermiş olduğu her mektup kısmında hep bir öğretmenim ve ben vardım. Belki iyi olarak anımsadım belki de derin bir üzüntü içerisinde devam etmek zorunda kaldım . Bazı mektuplar içimi acıtırken bazıları umudumu kaybetmemem gerektiğini hatırlattı. Öğretmenliğin sadece o bölümü okumaktan oluşmadığı bir gönül meselesi olduğunu her sayfasında iliklerime kadar doğruladım. Zamanın içinde anlamlandıramadığım olayları bu kitap sayesinde aydınlığa kavuşturdum. Ve hayallerimin peşinde gitmem gerektiğini bir kez daha iyi anladım. Öğretmenliği bir meslek olarak değilde bir gelecek olarak inşa etmeliyiz. Bu yüzden en güzel yatırımlar bu alanda yapılmalı. Eğer bizler bugün temeli düzgün atılmamış bir öğretmen yetiştirmeye kalkarsak inşa ettiğimiz bina elbette bir gün yıkılmaya mahkum olur. Her şey bir öğretmeni sevmekle başladığı gibi her şey bir öğretmenden nefret etmekle de son buluyor. Bütün öğretmenlere ,öğretmenlik yolunda adım atmak isten kişilere, hayatını eğitime adamış gönüllülere tavsiyemdir. Böyle bir eseri yazarak emek verdiğiniz için Allah sizden razı olsun Doğan Cüceloğlu hocam. Kaleminize sağlık
Öğretmenim Bir Bakar mısın?Doğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20187,6bin okunma