·400 syf.····Okunma: 08 Şubat 2023 21:00 (spoiler)
Yazarın daha önce okuduğum kitabı (Tarot Falım) gibi elime aldığımda bırakamdım kitabı, bölümü bitireyim de şurayı işaretleyeyim dediğim yerleri kaybettim sayfaları çevirirken. Deli gibi güldüğüm, içimi ısıtan çok fazla yer yoktu fakat kitabı genel olarak beğedim Tarot Falım’a kıyasla. Kitap hem çok hızlı hem de çok yavaş ilerledi. Karakterler daha iyiydi, daha derindi ve beni tilt etmediler en azından çok fazla. Mahir’in tam olarak ne istediğini bilememesi ve bir arayışta olması güzeldi. Genelde hep ne istediğini bilen, başarılı karakterler okudum o yüzden onlardan ayrılması güzeldi benim için fakat keşke biraz daha bu konuyu okuyabilseydim, biraz sığ kalmış. Çok fazla kitap okuyan Mahir’in daha derin, edebi konuşmasını en azından yazmasını isterdim. Sondaki evlilik teklifindeki yazı bile biraz yavan geldi bana. Zeynep’in sürekli Mahir’i tersleyip duygularını göstermemesi beni biraz yordu. Hikaye ve karakter gelişimi için önemli olsa da bu kısmı daha az ve derin okuyup sevgili oldukları tatlı dönemi daha çok okumak isterdim. Genel olarak aşırı bir duygu da geçmedi bana. Mesela Zeynep’in bir anda yalnız kalmak istemesi ve o iki haftadaki psikolojisini bilmiyorum. Sadece ağladığından bahsediliyordu. Bu sevgili olmadan önceki, kitabın yarısından fazlası, kısımda biraz daha olaylar yerine karakterlerin psikolojilerine odaklanılsaydı karakter gelişimleri daha az sayfada daha güzel bir şekilde okuyabilirdik diye düşünüyorum. Ayrıca benim için başka bir sorun da bazı detaylara, kitaplara yeterince önem verilmemesi. Mesela Mahir’in hediye aldığı ilk kitap Gurur ve Önyargı’ydı ve Mahir’in henüz bu kitabı okumadığından bahsediliyordu. İlerleyen sayfalarda ne Mahir’in bu kitabı okuduğunu ne de Zeynep’in kitabı okurkenki düşüncelerini görebildik. Sadece bir ya da iki alıntı vardı o kadar. Aynı şey Mahir’in bankta unuttuğu kitapta da, hediye aldığı kitaplarda da oldu. En azından kitapları okurken ki düşüncelerini görebilmeyi isterdim böylece içi doldurulmamış ayrıntılar olarak kalmazlardı.