2023 2. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2023 16:03
Brontë kardeşlerin eserlerinde insanı içine çekip sürükleyen, elinize aldığınız an sizi o dünyaya ait kılan çok güçlü bir çekim var. Jane Eyre da tam olarak böyleydi. Daha on yaşındaki tatlı, sefil hallerine şahit olduğumuz Jane'in büyüyüp de ayaklarını yere basan harika bir kadına dönüşmesini okumuş oluyoruz. Edward'a karşı hissettiği yoğun ve geri dönüşü olmayan aşka rağmen mantığını kullanmaya devam etmesini şahane bir şekilde işlemiş yazar. Çocukluğunu sevgisiz geçiren Jane'in devam eden yaşamında hayatına giren kimse boş yere değildi. Herkes onda bir iz, bir görüş ve düşünce yapısını sağlamlaştıran temeller attı. Edward'a duyduğu aşk, Daina ve Mary'yle kurduğu sevgi bağı, St. John'a karşı hayranlığı ve diğer kişiler hep onda izler bıraktı. Jane ilk andan beri benim gözümde kızım oldu ve onun büyüyüp serpilmesine şahit olup, çektiği acılarda yanında olup sırtını sıvazlamak istedim. Mutluluğu herkesten biraz daha fazla hak eden birisiydi. Onu buldu da. Okumanızı tavsiye edeceğim harika bir eserdi.
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,1bin okunma