·128 syf.····Okunma: 22 Şubat 2023 18:34 "Yazar Ahmet Şerif İZGÖREN'in yaşanmış bir olaydan esinlenerek kaleme aldığı Bandırma Roket Kulübü adlı kitap, beş gencin hayallerinin peşinden nasıl koştuğunu anlatıyor.
Bandırma Şehit Mehmet GÜNENÇ Lisesi öğrencileri Artuğ SAYINER, Adnan ZANBAK, Güngör GEZER, Ali Osman CARAN ve Atilla YEDİKARDEŞLER hayalini kurdukları roketi yapmak ve onu uzaya göndermek için kendi emekleriyle BUM'u yani Bandırma Uzay Merkezi'ni kurarlar.
Bu beş genç yabancı ülkelerde olduğu gibi bu topraklarda da uzay araştırmaları yapmayı ve Ay'a roket göndermeyi çok istediler. BUM'da gümbür gümbür, neşeli adımlarla çalışmaya başladılar. Tüm şartları zorladılar. Önlerinde bir de yarışma var. Acaba kulüp üyeleri o roketi yapabilecek mi? Hepsinden önemlisi yaptıkları roket gökyüzünde gururla süzülebilecek mi?
Tüm bu soruların cevabını kitabı okuduktan sonra alacaksınız. İncelememin başında yazarın kitabı yaşanmış bir olaydan esinlenerek kaleme aldığını söylemiştim. Yazar kitabın sonunda kitaptaki karakterlerin gerçekte kim olduklarını ve şu anda neler yaptıklarını okurla sohbet bölümü adı altında açıklamış.
Yazar 1957 yılında hayallerinin peşinden koşan bu beş genci anlatarak aslında biz okurlarına çok güzel mesajlar da vermek istemiş. İmkanlar ne olursa olsun mücadeleyi elden bırakmayın, azmedin, çalışın ve başarın. Size inanmayanlar, güvenmeyenler her zaman olacaktır ama onları takmayın. Siz kendinize güvenin ve hayallerinizin peşinden gidin. Bu mücadele zafer ile sonuçlansa da sonuçlanmasa da siz hem hayalinizin peşinden gitmiş olacak, bunun pişmanlığını yaşamayacaksınız hem de sizden sonraki pek çok kişiye ilham ve motivasyon kaynağı olacaksınız.
Size yeter ki isteyin, bekleyen o ılıman hava hep hazırdır hayallerinizi kucaklamaya. Yeter ki isteyin, yeter ki..."