Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 22 Haziran 2016 00:00 Kitap karanlık gelecek hakkında yazılmış çok gerçekçi bir roman. Gelecekte insanların kitap okuması yasaklanmış. Ayrıca itfaiyeciler, yanmayan evler icat edildiğinden beri kitap yakmakla görevliler. Insanlar artık okumuyor düşünmüyor sadece televizyon karşısına oturup saatlerce beyinlerinin yıkanmasına izin veriyorlar. Kitap konu itibariyle oldukça ilgi çekici. Dili de kolay ve akıcı. Kitabın en sevdiğim özelliği de şu oldu; kitap size olayları, karanlık gelecekteki kuralları, insanların durumunu tek tek anlatmiyor. Siz okudukça onları yavaş anlamaya başlıyorsunuz. okuduğum en iyi kitaplar arasına girdi bu kitap.
Kitapta, itfaiyeciler'in söndürmek yerine yakması ve kitapların tehlikeli ve yasak ilan edilmesi gibi fikirler fazla uzak olmayabilir. Günümüzde insanların televizyon, bilgisayar gibi teknolojik aletlerle fazlasıyla zaman geçirmesi insanların konuştuğu konuların çoğunluğunun televizyon programlarından veya dizilerden oluşmasi, özellikle son zamanlarda Fahrenheit 451, üzerinde düşünüldüğü zaman kurgu değilde 20. yüzyılının gidişatını gösteriyor.