···Okunma: 25 Şubat 2023 16:55 Kitabı bitirip son kısmında biraz gözyaşı döktükten sonra bu kitabı bol övmeli bir inceleme yazmam kararını verdim. Ben şuna inanıyorum ki, gerçekten her kitap her zaman diliminde okunmuyor. Bazı kitapların okunmak için yaşa, zamana, tecrübeye ihtiyaçları var. Eğer birkaç yıl önce okumaya kalkışsaydım kitabı bitiremezdim büyük ihtimal (oysa ağır dilli bir kitap falan da değil) çok sade ve akıcı. Ama işte okumak için o olgunluğa sen geldin mi asıl bu önemli. Neyse, kitap Zehra adında çok kalpsiz, vefasız gibi görünen bir öğretmenin babası öldükten sonra onun hatıra defterini okumasıyla başlıyor. Zehra, babasını kalpsiz biri olarak bilirken oysa işin arka yüzünde neler neler yokmuş ki... Meğer babası hiç de sandığı gibi biri değilmiş. Aksine çok vefalı, insanlara sürekli iyilik yapmaya çalışan bir adammış. Mükemmel bir kitap, yazarın dili insanın kalbine dokunuyor. Çok duygusal satırlar var, duygulanmamak elde değil. Herkese acımayı öğrendikleri bir hayat diliyorum.