2023 1. kitabı
Okuyucu incelemeleri beklediğim gibiydi fakat çok fazla olmasa da çoğu okuyucuyla görüş ayrılığındayım. Kitap açık konuşmak gerekirse bir çırpıda okunacak sürükleyecek bir eser değil. ki bir çırpıda okusanız da çok şey katacağını düşünmüyorum. Bu ortaokul çocukları için de aynı şekilde yani çocuk kitabı diye yetişkinlerin bıktığını sanmıyorum. Türk eğitim sisteminde çoğu çocuk da "koşturan tavşan, iksir içip büyüyüp küçülen kız, konuşan kedi vb." dışında çıkarım yapması zor. Başka kitaplar okurken katık yapılabilir, bölüm bölüm okunabilir. Sofie'nin Dünyası ile aynı temele ve benzer kurguya sahipler. Sophie'nin dünyasından farkı Sofie'de kurguyu temel felsefeyle bilgilendirici şekilde yedirirken Alice'de okura çıkarım yaptırma amacı çok fazla. Az sayfa, çocuk kitabı olmasına kanmayın derim. Kafa dağıtmak için okunmaz, kafayı daha da karıştırır. Sakince, inceleye inceleye yorumlayarak okumadığınız sürece ciddi zaman israfı bir kitaptır.
Alice Harikalar DiyarındaLewis Carroll · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202128,5bin okunma