2023 22. kitabı
"Borsa Sihirbazları: Zirvedekilerle Röportajlar" kitabındaki gibi Jack Schwager bu kitabında da başarılı işlemcilerle röportaj yapıyor. İşlemcilerin yaklaşımlarını öğrenmek çok güzel ve kitap bu açıdan çok zengin. Ancak Richard Bargh, Amrit Sall ve Daljit Dhaliwal üçgenini okurken sıkıldığımı söylemek ve bunu biraz eleştirmek istiyorum. Jack, Richard'la olan röportajında da bu üçlünün birbirini tıpkı diğer kitabındaki Seykota, Kovner, Marcus üçlüsününün birbirini tanıdığı gibi tanıdığını söylüyor. Ancak Marcus, Kovner ve Seykota'nın yaklaşımları birbirinden farklıydı ve röportajlarda çok daha farklı konulara değiniliyordu. Üstelik Marcus ve Kovner'ın konuşmaları peş peşe olsa da Seykota'nın röportajı bir kaç başka işlemcinin röportajından sonra geliyordu. Burada ise bu üç konuşma kitapta peş peşe sıralanmış durumdadır. Açıkcası Bargh ile olan röportajı okurken çoktan Sall ile Daljitin işlem yöntemlerini tahmin etmiştim. Daljit röportajında en çok ilgimi çeken Daljit'in kendisinden çok Ray Dalio ile olan buluşması oldu. Sanki bu üçünü peş peşe okuyunca aynı işlem yöntemini kullanan üç farklı kişinin hayatını okuyor gibi hissettiriyor... Açıkcası ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar aynı yöntemleri kullanan önüme gelen herkesin hayatını okumak istemem. Buffet en iyi yatırımcılardan biri diye nasıl ki tüm değer yatırımcılarını araştırma gereği duymuyorsam işlemciler için de aynısı geçerli. Sanırım Schwager bu işlemcilerin başarılı olmasından etkilendi ki gerçekten başarılılar. Ancak yine de buna dikkat etseymiş iyi olurmuş.
Ekonomi-Emek-İş Dünyası İnsan ve Toplum
Bilinmeyen Borsa SihirbazlarıJack D. Schwager · Scala Yayıncılık · 202159 okunma