Aslında kitap içerik olarak ağır bir eleştiriyi hak ediyor çünkü Türkleri, Kürt düşmanı olarak lanse etmiş yazar bozuntusu. Kürdistan devletinden bahsediyor. Neymiş efendim, biz Türkler Kürtlere zulüm yapıyormuşuz. Kürt sorunu var deniyor, ki bu tamamen yalan. Laz, Türk, Kürt vs... hangi ırktan olursak olalım gayet iyi anlaşıyoruz. Ülkemizde Kürt sorunu hiç olmadı, bizleri bölmek isteyenlerin bahaneleri bunlar. Ülkemizde başa bela, lanet pkk terör örgütü var sadece.
Kürdistan hayalini kuran ve Kürtlerin zulüm gördüğünü anlatan kitapları okumaktan tiksinti duyuyorum. Bu kitaba devam etmemdeki en büyük neden, yazarın düşüncelerini merak etmem. Neymiş efendim, 2019 Ekim ayında, Amerikan askerleri Suriye'deki bir bölgeden çekilmiş. Burası sözde Kürdistan'ın bir bölgesiymiş. Bunu fırsat bilen Türkiye'de IŞİD'i bahane ederek almış eline top tüfeği, sivil halka saldırıp kadın çocuk bebek demeden acımasızca katletmiş. Her ne kadar tümü yalan olsa da, bu kitabı okuyan birileri pekâlâ buna inanabilir. İnanacaktır da.
Yazara hak verdiğim yerleri de olmadı değil. Örneğin bir köpek öldüğünde bazı insanların isterik bir şekilde ağladıklarını ama aynı insanın televizyonda öldürülen insanları görünce kanal değiştirdiğini belirtmiş.
Kitaba gelelim.
Bir terörist, eşi pilot olan bir aileyi rehin alır. Sonra da pilot olan eşe, uçağı düşürmesini, eğer düşürmese karısını ve iki çocuğunu öldüreceğini söyler. Pilotun yerinde siz olsanız ne yapardınız? Uçağı aileniz için düşürür müsünüz yoksa eşiniz ve çocuğunuzun ölmesini mi tercih edersiniz? Kurgu basit, heyecan yok, sonu bilindik. Vakit kaybı. Üstelik Türk düşmanı olan bu yazar bozuntusunun kitabını da almayın zaten.