2023 14. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2023 20:49
Ruhi Çenet'in videolarını izlerken gördüğüm ve önerdiği bir kitap olması hasebiyle aldığım ve uzun süre raflarımda bekledikten sonra okuduğum bir kitap. Simon Sinek etkileyici bir konuşmacı hikaye anlatıcı ve insanlar yön veren bir insan. insanların içindeki çıkmamış cevherlere ulaşmaya çalışan ve onlara yadım etmek isteyen diğer arkadaşları; David Mead ve Peter Docker ile bir kişisel gelişim atölyesi kuruyorlar ve insanlara kendi nedenlerini bulmaları için yaşadıklarından yola çıkarak örnekler ve analizlerle yol gösteriyorlar. Bu bağlamda insana: "Neden" açılımıyla yaklaşarak, "Nasıl" sorusuna ulaşmayı sonunda "Ne" olacağı hakkında uzun ve çetrefelli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu 3 kural birbiri içerisine yer almış halkalar şeklinde anlatılıyor ve sizin iyi bir dinleyici, iyi bir hikaye anlatıcı ve daha sonra sorunlara bakış açınızı değiştirmek için bazı öneriler ve yol haritaları sunuyor. Bol bol, Bill Gates, Steve Jobs ve Martin Luther King örnekleri ile tasvirler görmeni mümkün. Dili biraz sıkıcı olsa da, yineden ilgi çeken bir kitap oldu. Kişisel gelişime meraklı olan arkadaşlarıma tavsiye edebilirim.
Kendi Nedenini Bul!Simon Sinek · Arıtan Yayınevi · 201891 okunma