·312 syf.····Okunma: 01 Mart 2023 12:33 Kitabın son sayfasındaki yazar hakkında kısmındaki açıklamalarda bu kitabın, yazarın ilk polisiye kitabı olduğu bilgisi vardı. Bir polisiye roman okuru olarak biraz da olsa önyargılı bir şekilde kitabı okumaya başladım. İlerleyen sayfalarda iki ayrı olayın aynı anda işlendiğini gördük. Tabi insanın içinde bu olayların nasıl birleşeceği konusunda biraz ilgi uyanmaya başlıyor. Olay kurgusu o kadar güzel anlatılmış ki bire bir anı yaşıyor gibi oluyor insan. Karmaşık bir anlatım tarzı da bulunmuyor. Tabi ki bunda yazarın yanı sıra çevirmenin de büyük bir etkisi vardır. Dolayısıyla insan kendini olayların akışına bırakıyor ve kitabı elinden bırakası gelmiyor. Sonuç olarak bu kitabı okumaya niyetli olan yada okumak için polisiye roman araştıran kişiler için önerebilirim. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim. Kitabın içerisindeki şu cümleler özlü söz niteliğinde: “Bu dünyada her şey siyah beyaz değildir. Bazen iyi insanlarda hata yapar. Bazen masum insanlar yapmadıkları şeyler yüzünden içeri tıkılırlar. Bazen de gerçekten kötü olanlar yaptıkları şeylerin bedelini asla ödemek zorunda kalmazlar.”
Lisa Gray’i de artık iyi bir polisiye roman yazarı listemize alabiliriz.