Bir Aşk Masalı
2023 6. kitabı
Okunma: 01 Mart 2023 16:39
Bir Aşk Masalı, Ahmet Ümit’ten okuduğum ilk kitaptı. Aşkın özgür olması gerektiğini güzel bir şekilde okuyucuya aktarıyor kitap. İçeriğine gelirsek aşka ulaşmak için beş kelamdan bahsediliyor. Bunlar kararlılık, cesaret, tutku, iyilik ve özgürlük. Kitapta beş ülkenin prensi bir gün bir rüya görür. Aslında hepsinin rüyası aynıdır ama birbirlerinden haberleri yoktur. Rüyalarında gördükleri kızı aramak için kahinler ile yerlerini belirlemeye çalışırlar. Öldürücü diye düşündükleri devlerle savaşırlar ama aslında masum olduğunu fark ederler. Kitapta özgürlük temasına ek olarak önyargılardan da bahsediliyor. Ancak buldukları bu beş kız o rüyadaki kız değilmiş. Yardım istedikleri Aşk tanrıçası hepsinden bir kent kurmasını ister ama onlar bunun yerine aşk zindanı kurarlar. Özgürlük olmadan aşkın olmayacağını unutup o zindana zamanla hapsolurlar. Kitapta “Siz aşkı hükmedilecek bir ülke zannettiniz, sevgiliyi ise bir savaş ganimeti. Oysa aşkın bunlarla alakası yoktur. Sevmek için insanın hür olması gerekir, anlayın artık, özgürlük yoksa aşk da yoktur.” alıntısı aslında özetliyor tüm kitabı.
Bir Aşk MasalıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202212,8bin okunma
·1 alıntı·