·400 syf.····Okunma: 01 Mart 2023 19:54 -“Baba ya, Eyüp Sultan gerçekten de mezarında biri gibi duruyor muymuş?”
-“ Duruyormuş oğlum, duruyormuş.”
-“ Şimdi de duruyor mudur?”
-“ Duruyordur şehzadem, duruyordur.”
-“ Ama nasıl?”
-“ Çünkü şehzadem, Peygamberimiz Muhammet Mustafa (sav) onun için dua edip “Allah’ım! Sabahlara kadar uykusuz kalıp nöbet bekleyerek beni korumaya çalışan Ebû Eyyûb’u Sen de dünya ve ahirette koru” demiş. Hatta bu duanın bereketiyle Bizanslılar bile onun kabrini koruyup hürmet etmişler.”
Ümmetin yıldızlarından Halid bin Zeyd, diğer adıyla Ebû Eyyûb el-Ensari… Hicret zamanında Mekke’yi bırakıp Yesrib’e hicret eden Efendimizi evinde aylarca misafir eden fedakar sahabe… Yesrib’i Medine’leştiren Allah dostu, peygamber aşığı insanlar… Peygamberin vefatından sonra, peygamberin bir müjdesine nail olmak için İstanbul’u kuşatmaya giden kutlu insanlar… Orada vefat edip İstanbul fethedilmeden oraya gömülen ve mezarı fetihten sonra bulunan değerli
bir şahsiyet… Okurken çokça lezzet aldığım bir kitap oldu… Hem bilgilerimi tazelemiş hem de yeni bir çok şey öğrenmiş oldum… Okumak isteyenlere tavsiye ederim…