2023 (Tavşan) yılında okuduğum 8.betik [Akman ayının 3. betiği]
2023 8. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2023 21:59
Yazı Makinesi'nin bu iki öyküsü Can Yayınları tarafında ayrı ayrı yayımlansa da Can Yayınları'nın betik kapaklarını beğenmediğim için Sapiens Yayınları'nı yeğledim. Bazı ve mağara resimleri anımsatan betik kapakları olsa da Semih Doğan, benzer konulu öyküleri aynı betikte derler. Bu öykülerin ortak yönü evlilik ve evlenme hevesi olduğu su götürmez bir gerçektir. Gençlik öyküsünde zamanın ötesine uzanan Türk gençliğinin his ettiği kavak yellerine çok güzel değinmiştir. Okurken çok zevk aldım çünkü böyle heyecanları yaşamak isterdim. Çabuk elde edilen aşkların hiç tatları yoktur. Derya Menteşe'yi bana tatlı kılan Sevda Serin ve Saliha Ekinci'nin tutumları oldu. Madem bu kadar kızın adı aşkla çıkmasını istemiyordu. Neden Sevda Serin, ilk günlerden beri çıra yanmasını ona aşıladı. Bunu da çatır çatır Saliha Ekinci'ye dedim. Öğretmen olsa da lafımı asla esirgemem. Evlilik öyküsüyle zaman ötesine uzanan toplumun kanayan yarasına çok değinmiş. Bir insan kiminle evlemek istiyorsa bırak onunla evlensin. Siz değil onlar aynı yatağı aynı hayatı paylaşacak. Madem niyetiniz kendi yatağınız içinse açıkça deyiniz. Babam, kendi yeğenleri ve onların çocukları neden bana yakıştırmadığını makul bir açıklama yapsaydı daha güzel olurdu. Yoksa diğer türlüsü aklımda bir şeyler canlanıyor. Ben de gelecekte evlensem Azerbaycan'da evlenmeyi çok istiyorum. Bu benim hayatımdır. Zamanenin gençliğini çok seviyorum. Teknolojiyle gençliğini öldürmedikleri için başlarında esen kavak yellerine peşine düşerek ya umduğu kişilerle yada ailenin önerdiği kişilerle evlenirler. Yine de her günü her anını aşkla büyüledikleri için zamanın tadını doya doya yada yarımca bir duyguyla çıkardılar. Yazı Makinesi'nin didaktik anlatımları göze batmayan ve zaman yolculuğu yaptıran iki güzel öyküyü okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Hayatlarımızda kusurlu yönleri onarmanız dileğiyle betiklerle kalınız. #BetikEli #Gençlik #Evlilik #AhmetMithatEfendi #KetebeYayınları #Kitapyorumu #Öykü #OlayÖyküsü #AşıkOlmak #BeyazGelinlik #KavakYelleri #ToplumBaskısı #YarımcaDuygular #KitapTavsiyesi #KitapTutkusu #KitapOkumakÇokGüzelŞeydir #OkudumBitti #Bookstagram #Bookstagramer
Gençlik - EvlilikAhmet Mithat Efendi · Sapiens Yayınları · 20216 okunma