Puan vermedi·172 syf.····Okunma: 03 Mart 2023 08:38 Kitap akıcı ve merak uyandırıcı olay örgüsüne sahip. Kitapta birçok şey ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı için arada tiksindiğim yerler oldu. Çünkü kitabın ana karakteri ve arkadaşları tamamen kötülüğü simgeleyen, kötü olarak aklımıza neler gelebilirse hepsini büyük bir zevk ve istekle yapan insanlar. Yaptıklarını okurken gerçekten sinirlerim bozuldu. Olay son bölümlere kadar bu şekilde yapılan kötülükleri okuyarak geçiyor ve biraz can sıkıcı oluyor bu durum. Sona doğru Alex tedavi edilmek amacıyla bir hastaneye alınıyor ve özünde hiçbir iyilik olmayan bu ana karaktere belli işlemler uygulanarak iyiden başka bir seçeneği kalmaması sağlanıyor. İyi veya kötüyü seçme şansımız olmazsa iyi biri sayılır mıyız? Bu soru gerçekten düşündürüyor insanı. Son bölümdeki siyasete ilişkin yerler de hoşuma gitti. Herkesin kötü, cani diye ilan ettiği Alex, bir anda iktidarın koltuğunu tehlikeye düşüren, halk kahramanı haline geldi. İktidar koltuğuna sahip olanlar da onunla arayı iyi tutma çabasına girdiler elbette. Güzel bir kitap tavsiye ederim.