2023 5. kitabı
Evet... Kendi adıma söylemeliyim ki popüler olan hersey bana oldukça uzak ve itici gelir.Fakat bir şekilde, bu acayip popüler olmus kitap ile yollarım kesişti. (Edebi kısımları ile ilgili yorum yapmiycam bi cok kişi çıtır çerez bir kitap olduğundan zaten bahsetmiş.) Kitabın ilk 20 sayfasını okuduğumda hemen sonuyla ilgili tahminlerde bulundum ve yanılmadım.Cunku filmlerde ve baska kitaplarda defalarca islenmis bir konu.Muhtemelen cok daha iyileri var.Fakat yolculuğu güzeldi benim için.Neden güzeldi? Çünkü konu kendimle içsellestirdigim bir konuydu. Acaba fi tarihinde o seçim yerine başka bir seçim yapsaydım nasil olurdu? Simdi nerede olurdum ? Daha mutlu olur muydum? Kitap, Nora'nin yapmadığı seçimleri yapsaydı nasil olurdusunun muhtemel cevapları üzerine kurulu. Güncel hayatta karşılaştığımız sorunlar derinlestirilmeden Nora'nin hayatlarına serpistilmistir.Escinsellik ,kuresel ısınma,sosyal medyanın zararları,aile baskısı vb. Yazarin bunlari derinlestirip tartışma derdi olduğunu da sanmıyorum.Nihayetinde , hikayenin sonunda çağımız hastaligi olan depresyonun hafife alınmaması gerektiğini ve iletişimin ne kadar önemli olduğunu kafamın bi köşesine not ettim. Keyif veren ,akıcı bir okuma oldu benim için. Bence birsey kaybetmezsiniz. Ama derin felsefeler ve yoğun hisler arıyorsanız bu kitap o kitap değil.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,4bin okunma