2021 9. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 13:33
Kitabın ismi Gençlerle Başabaş olsa da aslında her yaş grubuna hitap eden bir eser. Ali Fuat Başgil kitapta açık ve sade bir üslup kullanmış. Kitap sohbet havasında yazılmış. Kitabın içerisinde eski Türkçeden sözcükler var bunun için kitabın sonunda bu sözcüklerin anlamı verilmiş. Kitap çok vakit almadan bir çırpıda okunacak ancak okuyucu üzerinde bırakacağı etkisi uzun süre kalacak nitelikte. Kitap gençlere nasihatler ile başlıyor. Muvaffakiyetin ana düşmanının tembellik,kötü arkadaşlıklar ve kötü örnekler olduğunu belirten yazar tembellik, kötü arkadaş ve kötü akışkanlıkların insan üzerindeki etkilerini anlatmış, bu durumlarından kurtulmanın yollarını ve neler yapılırsa muvaffakiyete varılacağını anlaşılır bir dille okura sunmuştur. Muvaffakiyet konusunda bireyin kendini geliştirebilmesi için iradeli olmasını gerektiğini iradenin detaylarına inerek anlatıyor. Başgil, kitapta başarı yolunda nasıl ilerlemesi gerektiği, alışkanlıkların ve yaşanılan çevrenin bireyleri nasıl etkilediği, çalışmanın ve tembelliğe kapılmamanın gerekliliğini akıcı bir dille anlatmış. Bu eser gençler için hayat yolunda bir rehber niteliğinde ve gençler için yazılmış reçete diyebileceğimiz bir eser. Kitap ince olsada içerisindeki değerli bilgiler sayesinde dopdolu bir nasihat kitabı. Kitap okuyucu için hap bilgiler içeriyor. 100 temel eserlerden biri olan Gençlerle Başbaşa kitabını herkesin özellikle de lise çağındaki öğrencilerin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum.
Gençlerle BaşbaşaAli Fuad Başgil · Yağmur Yayınları · 202419,2bin okunma