Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 06 Mart 2023 02:22 3 farklı öykü, 3 farklı son, 3 farklı duygu.
Dişi kurt Akbar'ın annelik iç güdüsünü, Abdias'ın tanrıya olan bağlılığı ve İsa peygamber sevgisini, Boston'un gerçek arkadaşlığını ayrı ayrı ele alabilirsiniz. Ama bu kitapta karakterlerin merhameti, ihtirası, öfkesi ve çaresizliği sadece bir karakterde toplanmış gibi bir his verdi çünkü her karakter ayrı bir motifi taşıyıp kitap boyunca aklımıza öyle kazınırken yaşadıkları duygular sanki karakterleri bir köşe başında karşılaştırıyor ve 3 farklı öykü aynı olay örgüsünün parçası haline geliyor.
Aytmatov'un kitaplarını severek ve özenle okurken bu kitapta sadece dişi kurdumuz Akbar'ın olduğu bölümlere gelmek için sayfalar saydım ve bu açıdan kitabın ilerleme şekli gün olur asra bedel'e de benziyordu. Ayrıca kitapta sscb dönemi ve sosyalizmden açıklayıcı ve cesur bir anlatımla bahsediliyor.
Kitaba 5 Şubat'ta başladığım için deprem olayları ile okumayı erteledim. Başka bir zaman Abdias'ın hikayesini tekrar okumayı isterim.