·651 syf.····Okunma: 02 Mart 2023 15:01 Merhabalar herkese,
Bu platformda yazıcağım ilk incelemenin büyük hayaller kurarak okuduğum ama tam olarak o hayalleri karşılayamayan bu kitap için olmasını istedim. Doğrusu büyük konuşup bu kitabı kötülemek çok büyük bir hata olur çünkü kitap okuduğum diğer üç Haruki Murakami kitapları gibi diliyle, olay örgüsünün bütünlüğüyle gerçekten kanımca çok başarılı kitaplar. Bu cümleyi söyledikten sonra burada yazacağım bütün öznel cümlelerimin arkasında köklü bir edebiyat eğitiminin yatmadığını sadece gününün boş saatlerini okuma yaparak geçiren edebiyat seven bir mühendislik öğrencisinin olduğunu belirtmek isterim. Bunu söyledikten sonra kitap hakkındaki negatif düşüncelerimi belirtmek isterim, öncelikle kitabın kalınlığından dolayı yazarın okuduğum diğer kitaplarından farklı olarak kesin bir sonla sonuçlanıcağı kanısındaydım fakat kitap, yazarın diğer kitapları gibi yorum yapmaya müsait bir şekilde bitiyor. Her ne kadar yazarın bu özelliği okuma esnasında detaylara daha çok dikkat etmeyi sağlasa da özellikle bu kitabın sonunda biraz daha kesinlik olması kitabı okurken yaşadığım heyecanı daha iyi sonuçlandırıdı diye düşünüyorum.
Her ne kadar negatif bir inceleme yapmış olsam da özellikle bu yazarın başka kitaplarını okumuş okurların kesinlikle bu kitabını okumasını tavsiye ederim. Gerçekten çok sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kitap fakat kesinlikle Haruki Murakami başlangıç kitabı değil.
İyi okumalar.