2023 3. kitabı
İlk kez bir kitabı tanıtırken önce resimlerden başlamak istiyorum :)) Her sayfası mükemmel bir kompozisyon ile çizilmiş. Görsel ile duyguların bu kadar güzel verilmesi çok etkileyici buldum. Zaten ödül alan ve sevilen bir çocuk kitabı. Her sayfadaki resimler okuma bilmeyen çocuklar için yeterince ip ucu verebilir. Hatta çocukların sadece resimlere bakarak yeni hikayeler oluşturmaları için ideal bir kitap. İşine aşık olan Amos, Hayvanat Bahçesi'nde bir bekçi. Hayvan dostlarına çok değer veriyor. Ve onlarla çok güzel vakit geçiriyor. (fil ile satranç oynadığı bölüm beni çok etkiledi :')..) Bekçi Amos'un nahifliği, inceliği ve nezaketi okadargüzel yansıtılmış ki; şekerlikten şeker alırken bile ricada bulunması, hayvanat bahçesindeki dostlarının ihtiyaçlarına göre herbiriyle ayrı ayrı ilgilenmesi.. Bir gün Bekçi Amos bir işe gidemeyecek derecede hasta olur ve hayvan dostları Amos için endişe eder, hepsi otobüse doluşup Amos'un evine gider. Amos onları karşısında görünce çok mutlu olur. Tam kitabın bu kısmından sonra "Vefa" nın güzel bir örneğini gördüm. Fil ile yattığı yerden satranç, kaplumbağa ile saklambaç oynadı. Penguen Amos'un ayaklarını ısıttı. Amos hapşırınca gergedan onun burnunu sildi. Ve saat ilerleyince Baykuş, Amos'a kitap okudu. Kısacası hikayenin ana teması vefa, sevgi, ve dostluk diyebilirim. Çizimleri, kullanılan renkler ve öyküsüyle ruha dokunan, huzur ve şefkat uyandıran bir kitap. Kitap, her yaş grubu için uygun. 3 yaş ve üzeri keyifle okuyabilir. Kitap, en güzel dosttur, benim için Amos da öyle.. ;)
Çocuk Edebiyatı
Bekçi Amos'un Hastalandığı GünPhilip C. Stead · Yapı Kredi Yayınları · 2019201 okunma