Puan vermedi·321 syf.····Okunma: 06 Mart 2023 19:34 Sosyoloji için tam giriş niteliğinde bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sosyolojinin ilgilendiği temel, kült konuları birkaç sayfa içerisinde ana hatlarıyla anlatarak okuyucusuna sunuyor. Konunun tanımı ve açıklamasından sonra ise okuyucunun zihninde pekiştirmek için günümüzden örnek olaylarla, gazete haberleriyle, filmlerle, kitaplarla bütünleştiriyor. Bunun yanında konuyla ilgili verdiği film ve kitap önerileri, okuyucuyu o konu hakkında daha fazla araştırmaya ve düşünmeye sevk ediyor.
Benim en çok hoşuma giden detaylarından biri ise konuları Türkiye’den örneklerle, Türkiye’nin gerçekleriyle açıklamış olması. Kitabı okuyan kişi hem genel kültür olarak pek çok şey öğreniyor hem dünya politikaları açısından pek çok şey öğreniyor hem de Türkiye’nin gerçekleri ile yüzleşiyor. Bunun yanında dünya çapında ses getirmiş olaylar ve olguların da eklenmiş olması okuyucunun genel kültürüne önemli katkılar sağlıyor.
Kitap çok temel seviye olarak hazırlanmış. Sosyolojiye giriş niteliğinde, bu yüzden bu alanda az çok bilgi sahibi olan kişileri sıkabilir. “Bildiğim şeyleri anlatıyor” moduna sokabilir. Bundan dolayı sosyolojiye yeni başlayanlar ve ya az çok bilgi sahibi olmak isteyen kişilere tavsiye ediyorum. Onlar için hap niteliğinde bir kitap olduğunu düşünüyorum.