Ne yazık ki, Çağların Kahramanı benim.
2023 5. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 23:44
Yaklaşık bir buçuk ay gibi bir sürede serinin ilk üç kitabını bitirmiş bulunmaktayım. Seriyi elimden bırakamadım ve hızlı bir şekilde okudum. Şimdi ilk üçlemede ki karakterlerle ayrılmakta oldukça zorluk çekiyorum. Yazarın okuduğum ilk serisi olmasına rağmen şimdiden favorilerim arasına girmiş bir Fantastik eser. Öyle ki ilk kitaptan beri olan küçük bir küpe detayı bile kitabın sonunda öyle büyük bir yere bağlanıyor ki ağzım açık kaldı ve hayran kalmaktan kendimi alıkoyamadım. İlk kitaptan çok daha farklı bir tona sahip olsa da ikinciyle benzerlikler taşıdığını ama ondan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Son kitap olmanın verdiği yükümlülüklerle gizemleri çözüme kavuşturmak için mantıklı açıklamalar ve sona doğru olaylar zinciri vardı. Serinin her kitabında önce ki kitapta gölge de kalmış bir karakterib parlaması vardı. Bu kitabın parlayanı kesinlikle Spook'tu, bölümlerini okurken çok ilgimi çekti. Kesinlikle iyi bir seçimdi. Ekipten Breezze ve Ham'ı da daha çok tanıma fırsatım olsun kesinlikle isterdim. Hatta ilk kitapta ki ekibin birlikte yer aldığı bir novella için yapmayacağım şey yok. Aynı şekilde Marsh karakteri içinde ilk kitapta çok az vakit geçirdiğimiz ve hakkında çok az şey bildiğimiz bir karakter. Bu kitapta Harap'ın kontrolü altında olsa da onun hakkında verilen ufak detaylar bana yeterli gelmedi. Ana karakterlerimiz ise kesinlikle Elend, Vin ve Sazed'di. Vin ve Sazed'e sonda değinmek istiyorum ama Elend seri boyunca en çok bağlandığım karakterdi ve son iki kitapta en sevdiğim karakteri iki kez öldürdüğü için Brandon Sanderson'a bir hayli kızgınım. Vin... Genelde fantastik kitaplarda ana karakterlerle bir sorunum olur ve beni deli ederler ama Vin benim üzümlü kekim oldu. Son kitapta nerdeyse hiçbir falsosu yoktu benim için. Dünyasının sonu gelirken elinden gelen her şeyi yaptı ve elindekilerle Harap'a karşı koydu. Tanrı bile oldu. Dengeyi sağladı... Çağların Kahramanı Sazed'e gelince... Kahramanın farklı biri olması fikri ikinci kitapta aklıma yerleşmişti ama Sazed olmasını beklememiştim açıkçası. Benim için ters köşe oldu ama tatmin de etti. Kitabın sonunda ki mektup sahnesinde aşırı duygulandım ve kendimi tutamayıp ağladım. Sanırım bir süre etkisinden çıkamayacağım. Seriye puanım 10/10.
Roman
Sissoylu - Çağların KahramanıBrandon Sanderson · 2021929 okunma